Stop scientologiji: Adidas športnikom ne dovoli članstva

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški Der Spiegel je postregel z nenavadno zgodbo. Kako so povezani scientologija, Adidas in Bayern München? Berite dalje ...
Oglej si celoten članek

Kolegi priznanega nemškega tednika so se dokopali do zanimivega člena pogodbe med opremljevalcem Adidasom in neimenovanim nogometašem Bayerna, ki predpisuje, da omenjeni ne sme biti pripadnik kontroverzne veroizpovedi, katere temelje je postavil L. Ron Hubbard.

Pogodba izhaja iz leta 2008, dodajajo pri Der Spieglu, šlo pa naj bi za reprezentanta, ki na sezono na podlagi te pogodbe zasluži do 400.000 evrov.

L. Ron Hubbard prepovedan

"Moral je zatrditi, da ne pripada nobeni organizaciji ali zvezi, ki predstavlja ali širi prepričanje L. Rona Hubbarda," piše Der Spiegel. "V istem členu piše, da ne sme pripadati nobeni organizaciji, ki jo nadzirajo tajne službe," dodajajo nemški kolegi.

V nasprotnem primeru si Adidas pridržuje pravico, da prekine sodelovanje z omenjenim nogometašem, tako kot če bi posedoval, uporabljal ali preprodajal droge. Nemški gigant ima velik lastniški delež pri aktualnem prvaku 1. Bundeslige in osvajalcu Lige prvakov, drese pa izdeluje tudi za nemško reprezentanco.

Götze član rivalov

Nedavno jih je močno razhudil novi član Bayerna Mario Götze, ki se je na klubskih dogodkih pojavil v majicah velikega ameriškega rivala Nika. Adidas svojim "članom" zapoveduje, da se v javnosti (intervjuji, predstavitve, snemanja) pojavljajo v njihovih oblačilih.

"Raznolikost in strpnost sta temeljni vrednoti Adidas Groupa. Scientologija in preostale tovrstne organizacije se s tem ne skladajo. To je standardna klavzula v naših pogodbah. Ne gre za posamezne športnike," se glasi uradni komentar podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.