Stoti in 101. gol Ibre: oslički pretepeni

Foto: EPA Ibrahimović Thiago Silva AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Thiago Silva Ibrahimović Antonini AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Thiago Silva Pato AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Thiago Silva Pato AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Ibrahimović Sorrentino Sammarco AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Ibrahimović AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Ibrahimović Luciano AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Pato AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo Foto: EPA Josip Iličić Palermo Fiorentina Italija Serie A Foto: EPA Josip Iličić Artur Boruc Palermo Fiorentina Italija Serie A Foto: EPA Josip Iličić Palermo Fiorentina Italija Serie A Foto: EPA Palermo Fiorentina Italija Serie A Cerci Migliaccio
Josip Iličić se je v dresu Palerma prvič pomeril s svojim prvim trenerjem na Apeninskem polotoku, Deliem Rossijem in njegovo Fiorentino, z golom in podajo pa je Kranjčan postal junak Sicilije (2:0). Rene Krhin je za Bologno začel prvo tekmo po 11. septembru in v 90 minutah iztržil remi pri Cagliariju (1:1). Zlatan Ibrahimović je Chievu Bojana Jokića in Boštjana Cesarja zabil 100. in 101. gol v Serie A, AC Milan pa je povsem povozil leteče osličke (4:0).
Oglej si celoten članek

Rezultat 4:0 verjetno celo laska Chievu, ki je bil na gostovanju pri AC Milanu povsem nemočen. Gostujoči vratar Stefano Sorrentino je bil po koncu prvega polčasa daleč najbolj nesrečni čuvaj mreže v celotnem 13. kolu Serie A. Že v osmi minuti ga je z natančnim strelom premagal Thiago Silva, za svoj jubilejni 100. gol v prvenstvu pa ga je presenetil še Zlatan Ibrahimović. Slovenska reprezentanta Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta odigrala celo tekmo za leteče osličke, vratar Sorrentino pa je na odmor skupaj s soigralci odšel še z dodatnima dvema goloma v mreži. Najprej je njegov odbitek po strelu Alberta Aquilanija v mrežo pospravil Alexandre Pato, Brazilec pa je v 43. minuti še izsilil najstrožjo kazen, ki je Ibrahimović s strelom ob stičišče vratnice in prečke ni zapravil.

Obe moštvi (še predvsem gostje) sta do konca tekme bolj kot ne čakali na zadnji žvižg glavnega sodnika, prav v zadnji akciji pa bi gostujoči veteran Sergio Pellissier kmalu tudi sam zabil jubilejni 100. ligaški gol, a v nedeljo se je na San Siru veselil le Ibrahimović. To je bila že deseta zaporedna zmaga Milana nad Chievom, s katero so se Rossoneri na drugem mestu na lestvici točkovno izenačil z Udinesejem (24), medtem ko na vrhu s tekmo manj ostaja Juventus (25).

Iličićeva zahvala mentorju Rossiju: gol in podaja!

Delio Rossi se je kot trener Fiorentine vrnil v Palermo, kjer je kljub zgodam in nezgodam iz lanske sezone še vedno bolj priljubljen, kot vsi trenerji, ki so mu sledili skupaj. Njegova nekdanja slovenska varovanca Josip Iličić in Armin Bačinović sta začela tekmo, Iličić pa je v prvem polčasu v ogenj poslal kapetana Fabrizia Miccolija, še enega Rossijevega ljubljenca, ki je zadel za vodstvo rožnatih. A Iličić se ni ustavil le pri asistenci, saj je v 73. minuti z izvrstnim prostim strelom premagal Arturja Boruca in pokončal upe Viole s svojim drugim ligaškim golom sezone, drugim na zadnjih treh tekmah. Zelenico je Iličić zapustil nekaj minut pred koncem ob stoječih ovacijah. Bačinović je odigral celo tekmo. Palermo na domačem stadionu Renzo Barbera ostaja nepremagljiv.

"Na srečo lestvica ne zajema le naših tekem v gosteh. Razumem, da doma izgubimo kakšno točko, ampak raje imam, da osvojimo kakšno več na gostovanjih," je po tekmi govoril domači trener Devis Mangia, ki se je zahvalil tudi Rossiju, zmago pa posvetil predsedniku kluba Mauriziu Zampariniju. "Jezijo me predstave v gosteh, ampak moji fantje so bolj jezni kot jaz, ko rezultatov ni. Zmago posvečamo predsedniku, saj si jo je močno želel. Pozdrav z Rossijem pred tekmo mi je pomenil veliko, tudi zato, ker mi je rekel nekaj zelo prijaznih stvari, za kar bi se mu rad javno zahvalil. Je neverjetna oseba."

Neverjetni Rossi je stisnil zobe in nekaj lepih besed po tekmi amenil tudi predsedniku Zampariniju, poslovnežu, ki ga je lani dvakrat najel in dvakrat odpustil, tretji klic pa je Rossi pred letošnjo sezono zavrnil. "Ne vem, zakaj si je predsednik tako želel zmage ravno danes, ampak vedno mu bom hvaležen," je dejal Rossi. "Hvaležen mu bom zato, ker mi je dal možnost trenirati v tako neverjetnem mestu, kot je Palermo, z izjemnimi ljudmi, ki so tako zelo spoštovali mene in ljudi, ki so delali z menoj."

Prvič po 11. septembru je Rene Krhin začel tekmo Bologne in pri remiju s Cagliarijem sodeloval vseh 90 minut. Marco Di Vaio je za Krhinovo moštvo zabil prvič po osmih mesecih, a to ni bilo dovolj za zmago, saj je domači kapetan Daniele Conti z bele točke rešil remi Sardincev. Valterja Birse po premiernem golu za Genoo v italijanskem pokalu tokrat ni bilo niti na klopi za ligaško gostovanje pri Ceseni, poraz pa je moral Primorec spremljati s tribune (0:2).

Iličić: Rossiju dolgujem vse

Iličić o Rossiju, ssicer govori z največjim možnim spoštovanjem: "On me je popeljal na najvišjo raven. Rad bi se mu zahvalil. Brez njega v lanski sezoni nikakor ne bi bil uspešen tako, kot sem bil. Rossiju dolgujem vse." V nogometnem življenju Iličića in Armina Bačinovića znova posijalo sonce. Oba redno igrata, tudi zato bo - čeprav se sliši protislovno -  prestop v januarju težje izvedljiv, kot nam je potrdil njun agent Amir Ružnić. Bolj realno se bosta z odhodom spogledovala poleti. Predvsem Bačinovića opazujejo angleški klubi.

Pepe popopral Lazio, Inter rešil najstnik

Torinski Juventus je na derbiju 13. kola Serie A na zahtevnem gostovanju pri tretjeuvrščenem Laziu v Rimu prišel do zelo pomembnih treh točk in se vrnil na vrh lestvice. Stari dami je zagostoval že en sam zadetek za zmago na olimpijskem stadionu. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 34. minuti, ko je zadel Simone Pepe. Juventus je nato do konca srečanja ohranil mrežo nedotaknjeno in se veselil sedme zmage v prvenstvu.

Z goloma Antonia Di Nataleja in Mauricia Isle ter domačo zmago nad Romo si je Udinese zagotovil, da bo ostal tik pod vrhom lestvice Serie A. Samir Handanović je vrata Udineseja branil vso tekmo, a ni imel pretirano, veliko dela, kre kake obilice priložnosti za Romo ni bilo. Videmčani imajo 24 točk z 12 srečanj, sledita Lazio in Juventus z dvema manj. To je bila že šesta zaporedna domača zmaga za Udinese in peti poraz Rome. "Danes sem znova odkril svojo ekipo. Igrali smo v skladu s svojimi sposobnosti in zelo pogumno," je bil zadovoljen Francesco Guidolin, trener Vidma, medtem ko je njegov kolega Luis Enrique menil, da bi bil remi pravičnejši rezultat: "Nismo zadeli, nato pa gol prejeli. Napadalno  smo bili tokrat šibkejši, ker so domači igrali s petimi vezisti."

Inter se je pri Sieni veselil srečne zmage, ki jim jo je prinesel nizozemski najstnik Luc Castaignos z golom v 89. minuti tekme (1:0). 19-letnik je v izdihljajih obračuna sprejel podajo Thiaga Motte in neubranljivo zadel v malo mrežico. Druga zaporedna zmaga je Inter dvignila že na 12. mesto.

Italijanska liga, 13. kolo:

Udinese : AS Roma 2:0 (0:0)
Di Natale (80), Isla (89)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Lecce : Catania 0:1 (0:0)
Barrientos (90)

Novara : Parma 2:1 (0:1)
Rubino (70), Rigoni (78); Centurioni (29/a.g.)
RK: Gemiti (87/Novara)

Atalanta : Napoli 1:1 (0:0)
Denis (64); Cavani (90)

Lazio : Juventus 0:1 (0:1)
Pepe (34)

Cagliari : Bologna 1:1 (0:0)
Conti (81/11-m); Di Vaio (75)
Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo.

Cesena : Genoa 2:0 (0:0)
Mutu (70/11-m, 80)
RK: Ravaglia (71/Cesena)
Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Palermo : Fiorentina 2:0 (1:0)
Miccoli (22), Iličić (73)
RK: Natali (89/Fiorentina)
Bačinović je odigral celo tekmo, Iličić (oba Palermo) je igral do 82. minute.

Siena : Inter Milan 0:1 (0:0)
Castaignos (89)
RK: Brienza (90/Siena)

AC Milan : Chievo 4:0 (4:0)
Silva (8), Ibrahimović (16, 44/11-m), Pato (33)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:46 27. November 2011.

    Juve, storia di un grande amore<br />Bianco che abbraccia il nero<br />Coro che si alza davvero, solo per te<br />E' …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.