Stotinke naklonjene Avstrijcu

Foto: Epa Vincent Kriechmayr
Na zadnji superveleslalomski tekmi sezone so bile razlike zelo majhne.
Oglej si celoten članek

Avstrijski specialist za hitre discipline Vincent Kriechmayr je po sredinem smuku dobil tudi zadnji superveleslalom sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev na finalu v Aareju, kar je njegova tretja zmaga v svetovnem pokalu in druga superveleslalomska.

Tudi tokrat so mu bile na zaradi vetra skrajšani progi naklonjene stotinke, drugouvrščenega Južnega Tirolca Christofa Innerhoferja - zanj so bile to prve stopničke v sezoni - je premagal za štiri, Norvežana Aksla Lunda Svindala in Nemca Thomasa Dressna, ki sta si razdelila tretje mesto, pa za osem stotink sekunde. Za Nemca je to najboljša uvrstitev v tej disciplini.

Že pred zadnjim superveleslalomom je bilo jasno, da bo kristalni globus za superveleslalomski seštevek svetovnega pokala dobil Norvežan Kjetil Jansrud, ki je bil tokrat šesti. Nastopil je tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher, zasedel je deseto mesto.

Slovenci si na prejšnjih superveleslalomskih tekmah niso priborili pravice nastopa v Aareju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.