Stoudemire in Nowitzki brez SP

Foto: Žurnal24 Potem ko je Amare prestopil v NY, so ga Knicksi zaprosili za odpoved letošnjega
Amare Stoudemire in Dirk Nowitzki, zvezdnika lige NBA, sta sporočila, da na letošnjem svetovnem prvenstvu v košarki, ki bo v Turčiji, ne bosta nastopila.
Oglej si celoten članek

Amare Stoudemire ne bo igral za košarkarsko reprezentanco ZDA na svetovnem prvenstvu, ki bo čez dober mesec v Turčiji; ZDA se bodo v predtekmovanju pomerile s Slovenijo. Njegova NBA ekipa New York Knicks ga je zaprosila, da ne odpotuje na SP, ker ne želijo tvegati obnovitve poškodbe nedavno pozdravljenega kolena.

"Nastop na SP bi bil zanj preveliko tveganje," je bil kratek predsednik ekipe Knicks Donnie Walsh. Stoudemire je iz ekipe Phoenix Suns za pet let prestopil v New York za 100 milijonov dolarjev.

Ekipa ZDA bo tako na SP nastopila brez enega samega igralca, ki so na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu osvojili zlato.

Slovenija se bo na svetovnem prvenstvu od 28. avgusta do 12. septembra v prvem delu tekmovanja pomerila z ZDA, Brazilijo, Hrvaško, Tunizijo in Iranom.

Dirk Nowitzki – košarkar, ki je pravkar podaljšal pogodbo z Dallasom v ligi NBA –, je sporočil, da ne bo nastopil na SP. Obenem pa je obljubil, da se bo v reprezentanco vrnil na evropskem prvenstvu 2011 v Litvi.

Nemška košarkarska zveza (DBB) je novico o nenastopanju Nowitzkega uradno sporočila danes, takšno odločitev pa je pričakovala že dlje časa. Košarkar se bo poleti osredotočil na priprave na novo sezono v ligi NBA, prav danes pa je v Dallasu podaljšal sodelovanje. Po nekaterih podatkih naj bi zaslužil 80 milijonov dolarjev za štiri sezone.

"Naslednje leto bom rade volje sodeloval z ekipo na evropskem prvenstvu, saj bo šlo tudi za vstopnico za olimpijske igre. Letos bi se rad povsem posvetil delu v klubu, saj sem pravkar podpisal novo pogodbo in začetek bo zahteval mojo stoodstotno pozornost," je pojasnil 32-letni igralec, ki je za Nemčijo nazadnje nastopil na OI v Pekingu 2008. Izpustil je že lansko EP na Poljskem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.