Stranska sodnica hit v Srbiji: "Vabijo me na večerje"

Užičanka Aleksandra Kojović je na zaspani nogometni sceni v Srbiji zaslovela z videoposnetkom, kjer zgolj opravlja svoje delo. Kojovićeva je namreč stranska sodnica.
Oglej si celoten članek

S tem videoposnetkom na YouTubu je 27-letna sodnica Aleksandra Kojović postala spletna senzacija, v pogovoru za Telegraf pa razkrila, kaj vse se ji je kot stranski sodnici na tekmah srbske lige že zgodilo.

"Vse to mi godi, ampak mi je malce čudno. Od leta 2002, ko sem naredila izpit za sodnico, se ukvarjam s tem poklicem," je za srbski dnevnik povedala sodnica, ki jo je v svetovno orbito izstrelila tekma tretje lige med novopazarsko Jošanico in Pobedo Beloševcem. Posnetek Kojovićeve, ki ob navdušenju gledalcev teče ob igrišču, ima že več kot 700.000 ogledov.

Navijači: "Sodnik ni moški!"

"Od takrat, ko sem naredila izpit, sem se pomikala po različnih ligah, prišla pa sem do tretje lige zahod, kjer sodim moškim, pomočnica sem tudi na tekmah prve lige za ženske, mednarodna sodnica pa sem od leta 2011," je zgodbo nadaljevala Užičanka, hči sodnika, ki jo je tudi navdušil za poklic. 

"Seveda, da navijači dajejo opazke na vsaki tekmi. Z leti sem postala imuna na te komentarje, največkrat pa vzklikajo: 'Pojdi domov skuhat kosilo!' in 'Sodnik ni moški!'. Igralci so me že povabili na pijačo in večerjo. To vse je zelo sladko in zanimivo, seveda pa povabil nisem sprejela, ker sem srečno zaljubljena. Fant mi je v veliko podporo, ni ljubosumen zaradi moje priljubljenosti," je še povedala sodnica.

Najboljši je Howard Webb

Poleg sodniškega opravlja tudi poklci medicinske sestre, tako kot njeni slavni moški kolegi pa sanja, da bi nekoč sodila največje tekme.

"Želela bi si soditi na najvišjem nivoju za moške, v sanjah pa tekme Lige prvakov in svetovnega ter evropskega prvenstva. Od srbskih sodnikov je moj favorit Milorad Mažić, kot pomočnik pa je zame daleč najboljši Milovan Ristić. Od tujih pa Howard Webb," je še dodala 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.