Streljaj od lepega kosa finančne pogače

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na pragu uvrstitve v glavni žreb najprestižnejšega turnirja na svetu.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog, 263. na lestvici WTA, je v drugem krogu kvalifikacijskega tunirja za nastop na Wimbledonu s 6:4, 7:6(7) premagala Avstrijko Barbaro Haas, trenutno 178. igralko sveta.

Hercogova je v prvem krogu kvalifikacij s 7:6 (7) in 6:3 izločila Američanko Taylor Townsend, 121. igralko sveta.

V zadnjem, odločilnem krogu kvalifikacij jo čaka Nemka Anotnia Lottner, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 147. mesto.

Mariborčanka se je v zadnjih dveh sezonah v All England Clubu, ki tradicionalno gosti tretji grand slam koledarskega leta, poslovila v prvem krogu. Njen najboljši izid je drugi krog, kar ji je uspelo v letih 2011 in 2014.

Uvrstitev v glavni žreb tega prestižnega turnirja je s finančnega vidika zelo donosna, saj tako igralke kot igralci za poraz v prvem krogu prejmejo 35.000 funtov oziroma slabih 40.000 evrov.

Zmagovalec oziroma zmagovalka letošnjega Wimbledona bosta bogatejša za 2,5 milijona evrov, finalist in finalistka pa se bosta morala zadovoljiti z 1,25 milijona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.