Strelski rekord Younga, napolnil je koš Milwaukeeja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prva tekma finala vzhodne konference je bila v znamenju igralca Atlante Traeja Younga.
Oglej si celoten članek

Trae Young je uprizoril predstavo kariere v končnicah lige NBA. Njegov števec točk se je ustavil pri številki 48, temu je dodal še 11 podaj. Atlanta je prvo tekmo v seriji proti Milwaukeeju dobila s 116:113.

Young je v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju pisal zgodovino. Še nikoli poprej se ni zgodilo, da bi košarkar v svojem debiju v konferenčnem finalu, odkar so pred petimi desetletji vpeljali sedanji tekmovalni format, dosegel 48 točk. Zmagovalec vzhodne konference se bo v finalu lige NBA pomeril z boljšim iz finalnega obračuna zahodne konference, v katerem košarkarji Phoenix Suns proti Los Angeles Clippers vodijo z 2:0 v zmagah. Ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

Milwaukeeju, ki je utrpel prvi domači poraz v letošnji končnici, ni pomagal niti grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je tekmo končal z izkupičkom 34 točk, 12 skokov in devet podaj, Jrue Holiday pa je za domače dodal 33 točk in 10 podaj.

"Vse, kar počnemo, je, da se borimo do konca, ne glede na rezultat," je dejal Young. "In to bomo počeli še naprej. Še naprej se bomo borili."

Youngov dosežek je izstopal. Vendar pa ni bil osamljeni jezdec. John Collins je dosegel 23 točk in pobral 15 skokov, Clint Capela pa 12 točk in 19 skokov. "Ljudje to ekipo spregledajo, jemljejo nas za samoumevne, zato je napočil čas, da dobimo to serijo," je dejal Collins. V Milwaukeejevi dvorani je tekmo spremljalo več kot 16.000 gledalcev in približno toliko zunaj, ki so tekmo lahko gledali na velikem zaslonu.

Košarkarji Atlanta Hawks so edini naslov prvaka v ligi NBA osvojili leta 1958, Bucks pa leta 1971. Slednjiso pred dvema letoma izgubili v konferenčnem finalu proti Toronto Raptors, ki so jih odpravili s 4:2 v zmagah, lani pa so bili v konferenčnem polfinalu od Milwaukeeja boljši košarkarji Miami Heat z Goranom Dragićem s 4:1 v zmagah. V obeh sezonah je naslov najkoristnejšega igralca lige NBA (MVP) osvojil Antetokounmpo. Letos je ta pripadel Denverjevemu Nikoli Jokiću.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.