Štrije Slovenci med 15, Damjan četrti

Foto: EPA
Foto: EPA
Na drugi tekmi v Engelbergu je bil od Slovencev znova najuspešnejši Jernej Damjan, ki je bil tokrat četrti.
Oglej si celoten članek

Češki smučarski skakalec Roman Koudelka je zmagovalec druge tekme v švicarskem Engelbergu. Za 5,2 točke je premagal domačina Simona Ammanna, Avstrijec Michael Hayböck na tretjem mestu je zaostal še dve točki več. Od šesterice Slovencev je bil vnovič najvišje Jernej Damjan (266,9), ki je osvojil četrto mesto.

Damjan je tako kot v soboto, ko je bil na prvi tekmi v Engelbergu tretji, z drugim skokom pridobil precej. Iz 13. mesta po prvi seriji je skočil kar na četrto. Vodil je do zadnje trojice. "V prvem nastopu sem naredil manjšo napako, v finalu pa sem uprizoril skok, kot je potreben. Iz Engelberga odhajam zelo zadovoljen ter sem vesel, da sem se znova sestavil," je po tekmi povedal Damjan.

Med tistimi, ki so v drugo zaostali za njim, je bil tudi Matjaž Pungertar (264,2), ki je bil po prvi seriji pet, na koncu pa je osvojil sedmo mesto. "S finalnim nastopom ne morem biti zadovoljen. Pred današnjim nastopom sem poskusil pozabiti včerajšnji nastop, kar mi je uspelo. Znova sem dobil dobre občutke," je menil Pungertar.

Peter Prevc (259,1) je bil 12., prvič v sezoni se ni prebil v najboljšo deseterico, Robert Kranjec (255,8) 14., Nejc Dežman (243) 23., Anže Lanišek (229,5) pa 29. Brez finalne serije je ostal le Jurij Tepeš, ki je osvojil 46. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.