Strokovni kader okrepil velikan slovenskega rokometa

Foto: Saša Despot Uroš Zorman
Uroš Zorman, nekdanji dolgoletni član slovenske nogometne reprezentance, bo prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.
Oglej si celoten članek

RZS je sporočila, da so se v vodstvu slovenske rokometne reprezentance odločili za okrepitev strokovnega štaba pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020.

V vlogi pomočnik glavnega trenerja bo po novem ob Urošu Šerbcu zdaj tudi Uroš Zorman. Prvič se bo Zorman reprezentanci pridružil aprila, ko bosta na sporedu kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2020. Prva tekma bo na sporedu 11. aprila v Almereju na Nizozemskem, povratna pa 14. aprila v dvorani Zlatorog v Celju.

Zorman je bil dolgoletni član slovenske reprezentance, za katero je zbral 225 nastopov in 523 zadetkov. Največji reprezentančni uspeh je dosegel leta 2004, ko je na domačem evropskem prvenstvu osvojil srebrno medaljo. Uspehov mu ni manjkalo tudi na klubski ravni.

Leta 2004 je s Celjem Pivovarno Laško osvojil ligo prvakov, enak uspeh pa nato ponovil še s španskim Ciudad Realom v letih 2008 in 2009 ter s Kielcami leta 2016. Na poljskem je sicer odigral sedem sezon in lani končal igralsko karier. Trenutno opravlja delo pomočnika trenerja pri poljskem prvaku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.