Strokovnjak 'odpikal' Rogliča: "Omenjal sem oba, zdaj samo še Pogačarja"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Po mnenju kolesarskega poznavalca Primož Roglič ne sodi več v isto ligo kot Tadej Pogačar.
Oglej si celoten članek

Slovenska šampiona - Primož Roglič in Tadej Pogačar - sta v veliki meri zaznamovala preteklo sezono cestnega kolesarstva, navijači pa se nadejajo, da bosta tudi v prihajajoči še naprej krojila sam svetovni vrh.

Na dirki po Franciji, ki ostaja Rogličev glavni cilj, medtem ko se lahko Pogačar pohvali z dvema zaporednima lovorikama (2020, 2021), jima bo poskušal načrte prekrižati Egan Bernal (Ineos Grenadiers).

Kolumbijski kolesar, nekdanji zmagovalec francoske pentlje (2019), je na lanskem Touru odstopil zaradi poškodbe hrbta, letošnjemu pa se je odpovedal zavoljo Gira, kjer je pokoril vso konkurenco.

Štirindvajsetletnik je v pogovoru za domačo revijo Mundo Ciclistico potrdil vrnitev na Tour 2022 in napovedal: "Celotne svoje treninge v pripravljalnem obdobju bom podredil nastopu na dirki po Franciji. Naredil bom vse, da se znova ponovi leto 2019."

Foto: Epa Tadej Pogačar Njegove možnosti v boju s Slovencema, ki na Ucijevi lestvici zasedata prvo (Pogačar) oziroma tretje mesto (Roglič), je ocenil kolesarski poznavalec, novinar in urednik specializiranega spletnega portala Indeleiderstrui.nl Lex Kersten, ki meni, da Kolumbijec ne more ogroziti prevlade aktualnega prvega kolesarja sveta, podobno nemočen pa naj bi bil tudi Roglič, kateremu pripisuje zgolj teoretične možnosti za končni uspeh.

"Če sem doslej o Pogačarju in Rogliču vedno govoril v isti sapi, bi zdaj pravzaprav omenil samo še Pogačarja. Moj odgovor je torej 'ne', Bernalu ne pripisujem veliko možnosti proti Pogačarju. Tudi Rogliča še vedno uvrščam pred njega, tako da bo Bernalu težko tudi v primeru Pogačarjeve smole ali drugih nevšečnosti. V preteklosti bi lahko njegova ekipa Ineos Grenadiers naredila razliko, vendar temu danes ni več tako," je dejal Kersten in s tem izzval odziv navijačev.

"Mislim, da s tem, ko ne želi niti omeniti Rogliča in stavi samo na Pogačarja, že kar malce pretirava, češ da je Pogačar toliko boljši," se je glasil eden od komentarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:06 25. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 08:28 25. November 2021.

    Žal je specialnost Rogliča ta , da vedno poleti proti asfaltu tako , kot da pada v sneg! Pogačar se …

  • 07:22 25. November 2021.

    Ne želim mu,vendar lahko tudi Pogačar grdo pade,kot vsak od kolesarjev.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.