Štuhčeva izpušča Lenzerheide

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ilka Štuhec ne bo nastopila na superveleslalomu v Lenzerheideju.
Oglej si celoten članek

Ženski del karavane alpskega smučanja ta konec tedna nadaljuje s tekmovanji svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju. Tekmovalke se bodo najprej pomerile na superveleslalomu, na katerem ne bo nastopila Ilka Štuhec.

Edina Slovenka na startu sobotnega superveleslaloma bo Maruša Ferk Saioni.

Bolj številčna bo slovenska odprava na nedeljskem veleslaomu, kjer bo na startu najbolj standardna slovenska ženska ekipa. Visoka mesta bodo napadale Meta Hrovat, Andreja Slokar, Ana Bucik, Tina Robnik in Neja Dvornik.

Hrovatova bo na tekmah v Švici nastopila leto starejša, saj prav danes praznuje rojstni dan, 24. po vrsti. Gorenjka je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu olimpijski veleslalom kot najboljša Slovenka končala na sedmem mestu.

Moške tekme v tehničnih disciplinah v svetovnem pokalu se bodo nadaljevale prihodnji teden z nočnim slalomom v Flachauu, nato pa bo sledila še domača tekma v Kranjski Gori. Žan Kranjec, ki je v Yanqingu osvojil srebrno odličje v veleslalomu, se bo povsem posvetil pripravi na domači tekmi in v Flachau ne bo nastopil, tam bo na startu zgolj Tijan Marovt.

Kranjec se bo za pokal Vitranc pripravljal skupaj z italijansko ekipo v Zoncolanu. Na strmini v Podkorenu bosta na sporedu dva veleslaloma, 12. in 13. marca, tokrat, prvič po dveh letih, tudi z navijači v ciljni areni poligona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.