Štuhčeva ''ni bila prava''

Foto: EPA
Foto: EPA
Edina Slovenka na smukaškem finalu sezone je bila Ilka Štuhec, ki pa se ji nastop ni posrečil.
Oglej si celoten članek

Štuhčeva je astopila s startno številko 2 ter prevzela vodstvo, a so se razmere vmes tudi spremenile, tako da je na koncu izpadla iz prve petnajsterice, ki na finalnih tekmah sezone osvojijo točke.

Petindvajsetletna Mariborčanka je osvojila končno 16. mesto (+1,37) ter sezono v smukaškem seštevku končala na 25. mestu (96 točk). Po Štuhčevi je hudo padla Italijanka Daniela Marighetti, in to na svoji zadnji, poslovilni tekmi, s katero je končala tekmovalno pot. Italijanka je na srečo polomila le smuči, pri skoku je padla na hrbet in na konce smuči, ter ni utrpela hujših posledic.

V St. Moritzu je vožnjo Štuhčeve ocenil glavni trener za tehnične discipline v slovenski ženski ekipi Denis Šteharnik: "Žal je Ilka imela malo smole, optimalnih pogojev, takšnih kot zmagovalka, ni imela. Tu je bila še prekinitev. Bila je slabša vidljivost, ni bilo kontrasta, okrog proge ni ničesar, ni drevja, torej je samo belina. V srednjem delu je imela zelo slab kontrast, nič se ni videlo. Bila je zelo ne-sigurna, v tem delu je pokazala malce tega z višjo prežo in mogoče malce bolj okroglimi zavoji skozi katere ni odnesla toliko hitrosti. To se je takoj poznalo. Ni bila prava. Ko sem jo zjutraj videl smučati na ogrevalkah, je bilo veliko boljše, ampak je bila tudi vidljivost veliko boljša. Verjamem in vem, da je v dobri formi in bo jutri pokazala vse, kar zna in tudi vreme je napovedano boljše, tako da smo optimistični za naslednji dan."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.