Štuhčeva potrdila odlično formo pred finalnim smukom sezone

Foto: Epa
Foto: Epa
Ilka Štuhec na treningu četrta, najhitrejša Francozinja Gauche.
Oglej si celoten članek

Francozinja Laura Gauche je bila najhitrejša na prvem treningu za zadnji smuk sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. V andorskem Soldeuu je za 39 stotink sekunde ugnala Avstrijko Nino Ortlieb, za 58 stotink pa je bila hitrejša od Švicarke Corinne Suter. Edina Slovenka Ilka Štuhec je bila četrta (+0,76).

Na zaključku sezone imajo pravico nastopa tisti tekmovalci in tekmovalke, ki so v skupnem seštevku zasedli mesto med 25 najboljšimi v posameznih disciplinah, mladinski svetovni prvaki ter tekmovalci, ki so v sezoni presegli mejo 500 točk. Točke za svetovni pokal sicer prejme le najboljših 15.

Foto: Profimedia Ilka Štuhec

V seštevku smukaške razvrstitve si je mali kristalni globus že zagotovila Italijanka Sofia Goggia, ki je zbrala 660 točk. Drugo mesto bo pripadlo Štuhec (451), za tretje mesto pa se teoretično bori še osem tekmovalk. Najbolje med njimi kaže tretji Italijanki Eleni Curtoni (308) in četrtouvrščeni Suter (289).

V torek bo na sporedu še drugi trening, tekma bo v sredo ob 11.30.

 

Pri moških najhitrejši Schwarz, Ažnoh 24.

Avstrijec Marco Schwarz pa je bil najhitrejši na prvem moškem treningu. V andorskem Soldeuu je za sedem stotink sekunde ugnal Italijana Mattio Casseja, Nemec Andreas Sander pa je na tretjem mestu zaostal 31 stotink. Edini Slovenec Rok Ažnoh je bil z zaostankom 3,05 sekunde 24.

Dvajsetletni Korošec si je pravico za nastop na finalu svetovnega pokala v Andori priboril z januarskim naslovom mladinskega svetovnega prvaka v smuku v avstrijskem St. Antonu.

Foto: Epa Rok Ažnoh

Vsi drugi slovenski smukači so v sezoni 2022/23 zbrali premalo točk, da bi se uvrstili med 25 najboljših v tej disciplini. Ti imajo namreč pravico nastopa na zaključku sezone.

V seštevku discipline je mali kristalni globus že osvojil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, sicer danes na treningu deseti. Za drugo mesto se borita Avstrijec Vincent Kriechmayr in Švicar Marco Odermatt. Avstrijec ima 68 točk naskoka, danes pa je končal na četrtem mestu. Odermatt je bil 13.

V torek bo na sporedu še drugi trening, tekma bo v sredo ob 10. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.