Štuhčeva z dobrimi obeti

Foto: Profimedia
Alpski smučarji in smučarke se pripravljajo na nove preizkušnje v hitrih disciplinah.
Oglej si celoten članek

Na drugem treningu ženskih smukov za svetovni pokal v Lake Louisu je edina slovenska predstavnica, povratnica na bele strmine Ilka Štuhec, dosegla tretji čas.

Prehiteli sta jo le Nemka Kira Weidle, ki je bila presenetljivo najhitrejša, in Avstrijka Nicole Schmidhofer. Prva je Štuhčevo premagala za 79, druga pa za 20 stotink sekunde. Četrta je bila še ena Avstrijka Caroline Hütter, peta Švicarka Lara Gut-Behrami, šesta njena rojakinja Michelle Gisin, sedma Avstrijka Anna Veith in osma Američanka Mikaela Shiffrin.

Prvi smuk bo na sporedu v petek, drugi v soboto, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalom.

Nov začetek Ilka Štuhec - 621 dni pozneje

Avstrijca Otmar Striedinger in Vincent Kriechmayr sta bila najhitrejša na prvem treningu moškega smuka v Beaver Creeku. Striedinger je bil od rojaka hitrejši 40 stotink sekunde, tretji čas je zabeležil Norvežan Axel Lund Svindal, ki je zaostal 47 stotink. Četrti je bil Francoz Adrien Theaux, peti pa Norvežan Kjetil Jansrud.

Od Slovencev je bil na 50. mestu z zaostankom dveh sekund in 68 stotink najboljši Klemen Kosi, Martin Čater je za njim zaostal stotinko in mesto, Miha Hrobat je bil 60. (+3,25), Boštjan Kline pa 70. (+4,46).

Smuk bo na sporedu v soboto, pred tem se bodo tekmovalci merili v superveleslalomu, v nedeljo pa bo še veleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.