Stvari so šle predaleč

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Večni škotski derbi je postregel z neljubimi scenami.
Oglej si celoten članek

V soboto sta se po petih letih na prvenstveni tekmi udarila glasgowška mestna rivala Celtic in Rangers. Precej bolj uspešni so bili zeleno-beli, ki so slavili visoko zmago (5:1).

Kot ljubitelji nogometa dobro veste, ima rivalstvo med kluboma globoke politične in verske korenine, katoliški "kelti" nikoli niso skrivali sovraštva do protestantskih "rangerjev" in obratno. A na sobotnem derbiju so se nad eno od navijaških gest mnogi zgrozili. 

Med srečanjem na stadionu Parkhead so navijači Celtica namreč z ene od tribun odvrgli dve napihljivi lutki, ki sta bili v pozi obešencev. Ena je imela okrog vratu šal v barvah Rangersov. Lutki sta viseli pred delom tribune, kjer je bil razobešen ogromen transparent z napisom: To je to, fantje, to je vojna!

Da bi bilo vse skupaj videti še bolj neokusno je poskrbel datum tekme - 10. september. Gre namreč za svetovni dan preprečevanja samomora.

Na svetovni dan preprečevanja samomora 

Mnogi so iskali natančne razloge za takšno gesto nekaterih navijačev Celtica. Eni pravijo, da so s tem želeli podražiti rivale zaradi "smrti" njihovega kluba pred leti, ko je zaradi finančnih težav odšel v peto ligo. 

Drugi trdijo, da je bilo vse skupaj namenjeno nekdanjemu igralcu Rangersov Krisu Boydu, katerega brat si je pred tednom dni vzel življenje, toda škotski mediji so po stikih z navijači zapisali, da to ne drži.

Svoje nestrinjanje z "lutkovno predstavo" so na družbenih omrežjih izrazili številni navijači Celtica in poudarili, da so šle stvari tokrat predaleč.  

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.