Suarez ni dovolil (novega) presenečenja

Foto: EPA Luis Suarez Foto: EPA Luis Suarez Foto: EPA Luis Suarez Foto: EPA Luis Suarez Foto: EPA Luis Suarez Foto: EPA Luis Suarez, Diego Forlan Foto: EPA Luis Suarez, Diego Forlan Foto: Reuters Vargas Foto: Reuters Muslera Foto: EPA Vichez, Guerrero Foto: EPA Vargas, Lugano Foto: EPA Luis Suarez, Diego Forlan
Urugvaj je prvi finalist Cope Americe, potem ko je po zaslugi dvakratnega strelca Luisa Suareza (v 53. in 56. minuti) v prvem polfinalu z 2:0 odpravil Peru. Prvi svetovni prvaki v zgodovini bodo v finalu lovili rekordni 15. naslov na južnoameriških prvenstvih.
Oglej si celoten članek

Po slovesu Argentine in Brazilije so prvi favoriti letošnje Cope Americe čez noč postali nogometaši Urugvaja in to vlogo v polfinalu povsem upravičili. Z dvema zadetkoma Luisa Suareza v le treh minutah so v polfinalu gladko z 2:0 odpravili Peru in se uvrstili v veliki finale.

Napadalec Liverpoola se je prvič med strelce vpisal v 53. minuti, ko je njegov kolega v napadu Diego Forlan močno sprožil iz okoli 25 metrov, vratar Peruja je žogo še uspel odbiti, a le do Suareza, ki podobnih priložnosti ne zapravlja. Že tri minute kasneje je Suarez izvedel lepo akcijo z Alvarom Pereiro in postavil končni izid.

"V prvem delu je bilo težko. Peru se je organizirano branil, tako da smo se precej namučili. A prvi gol je vendarle prišel v pravem času, potem je bilo lažje," je po tekmi dejal Suarez, ki je igro zapustil v 70. minuti. "Eno je igrati s Suarezom, drugo brez njega. Bil je tarča ne preveč nežnih startov, zato nisem hotel tvegati. Ne bi ga rad izgubil za finale," je svojo odločitev o zamenjavi komentiral selektor Urugvaja Oscar Tabarez.

Na tekmi ni bilo veliko priložnosti, Peru, ki je od 69. minuti igral z igralcem manj, saj je sodnik izključil Juana Vargasa, je bil najbližje zadetku v 84. minuti. Po strelu Paola Guerrera je vratarju Fernandu Musleri žoga ušla, a jo je na poti prek črte še uspel zaustaviti.

V drugem polfinalu se bosta v noči na četrtek pomerila Venezuela in Paragvaj.

Copa America, polfinale:

Urugvaj : Peru 2:0 (0:0)
Suarez (53, 56)
RK: Vargas (69/Peru)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.