Suárezu kar deset tekem prepovedi

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je preslišala pozive Luisa Suáreza, da si za incident na tekmi proti Chelseaju ne zasluži več kot tri tekme kazni in Urugvajca kaznovala kar z desetimi tekmami prepovedi. V Liverpoolu so šokirani.
Oglej si celoten članek

Incident na tekmi med Liverpoolom in Chesleajem, kjer je Luis Suárez v roko ugriznil Branislava Ivanovića, je dobil svoj epilog. Angleška nogometna zveza je napadalca Liverpoola kaznovala z desetimi tekmami prepovedi.

"Tričlanska neodvisna komisija je podprla predlog angleške nogometne zveze, da standardna kazen prepovedi treh tekem ni zadostna za ta prekršek, zato bo igralec počival še nadaljnjih sedem tekem. Prepoved igranja vstopi v veljavo takoj," so na svoji spletni strani zapisali predstavniki angleške zveze.

Ne gre za običajen prekršek

Najvišji organ angleškega nogometa je pred izrekom sodbe poudaril, da ne gre za običajen prekršek, zato si Urugvajec zasluži večjo kazen, kot jo ponavadi za kršitve prejmejo nogometaši (tri tekme).

Suárez se z njihovo oceno ni strinjal in že pred dnevi napovedal, da se bo v primeru višje kazni odločil za pritožbo. Drugi najboljši strelec Premier lige je bil leta 2010 kaznovan s sedmimi tekmami, ko je - takrat še v dresu Ajaxa - ugriznil nogometaša PSV Otmana Bakkala. Lani je moral prestati kazen osmih tekem, ker je rasistično ozmerjal Patrica Evraja, sicer člana Manchester Uniteda.

Angleške zveze ni prepričalo niti desjtvo, da se je Suárez za svojo potezo opravičil, niti odločitev Branislava Ivanovića, da zadoščenja ne bo iskal po pravni poti. ''Tako klub kot igralec sta šokirana in razočarana ob strogi odločitvi komisije. Pred nadaljnjim komentirajem želimo razloge videti v pisni obliki,'' so sporočili iz Liverpoola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.