Šukalo – dvojno javljanje pozabljenega

Foto: Žurnal24 Morda se bo Goran Šukalo s svojimi igrami znova prikupil Matjažu Keku. Videa z n
Minuli konec tedna sta nase z zadetki najbolj opozorila Slovenca v drugi nemški ligi. Goran Šukalo je kar dvakrat zatresel mrežo, Zlatko Dedič pa enkrat. Aleksander Radosavljević je premagal veliki Ajax.
Oglej si celoten članek

Italija
Josip Iličić in Armin Bačinović sta s Palermom v 10. kolu premagala Genoo. Oba sta tekmo po navadi začela v prvi postavi. Iličić se je na klop usedel v 74. minuti, Bačinović pa je brcal do konca. Samir Handanović (Udinese), ki je branil celotno tekmo, je iztržil remi s Cagliarijem. Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta z 0:1 izgubila na gostovanju v Firencah. Cesar je bil na igrišču od začetka do konca, Jokić pa je travo stadiona Fiorentine začel teptati v 74. minuti. Drugoligaš Empoli je gostoval v Padovi in igral 2:2, za goste je vseh 90 minut branil Jasmin Handanović.

Francija
Valter Birsa je gostoval pri svojem nekdanjem klubu Socahuxu, ki je remiziral z Auxerrom. Primorec je bil na igrišču do 83. minute.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo proti Nürnbergu, ki je slavil s 3:1, Novaković je prispeval podajo za edini gol kozličkov. Veliko lepšo zgodbo sta Slovenca spisala v drugi ligi. V 11. kolu je Duisburg premagal Greuther Fürth, za katerega Kevin Kampl in Matjaž Rozman nista nastopila. Oba zadetka je dosegel od širše javnosti že malce pozabljeni Goran Šukalo, po enega v vsakem polčasu. Prvega njegovih zadetkov najdete v videu.



In še drugi ...



Že v petek je edini in zmagoviti gol zabil tudi Zlatko Dedič. Njegov Bochum je premagal Frankfurt. Njegov gol si lahko ogledate v spodnjem videu. Akcija se začne na 52. sekundi.



Nizozemska
Ta konec tedna si bo zelo dobro zapomnil Aleksander Radosavljević, ki je s svojim Adom premagal veliki Ajax z 1:0, slovenski reprezentant pa je odigral vso tekmo. Prav tako Dalibor Stevanović za Vitesse, ki je odigral 1:1 z Alkmaarjem. Takisto tudi Tim Matavž, čigar Groningen je z 2:1 ugnal Bredo.

Belgija
"Slovenski" derbi je potekal med Cercle Bruggeem in Gentom. Za prvega je Dejan Kelhar odigral vso tekmo. Pri Gentu pa sta bila v prvi postavi tako Marko Šuler kot Zlatan Ljubijankić. Nad slednjim je prav Kelhar storil prekršek za enajstmetrovko, po kateri je padel edini gol na srečanju. Matije Škarabota ni bilo v postavi Genta.

Portugalska
Nacional je z 1:0 premagal Pacos de Ferreiro. Dejan Školnik je odigral celotno srečanje, Nejc Pečnik je vstopil v 78. minuti, Rene Mihelič pa je obsedel na klopi.

Anglija
Harisa Vučkića znova ni bilo v postavi Newcastla, ki se je pomeril z Arsenalom in slavil z 1:0. Robert Koren še ni zacelil poškodbe, zato ni sodeloval pri že tretjem zaporednem porazu Hull Cityja (0:1), tokrat proti Scunthorpe Unitedu.

Poljska
Andraž Kirm je za Wislo odigral vseh 90 minut proti Cracovii. Kirmovi so slavili z 1:0. Zmagal je tudi Ruch Andreja Komca, prav tako z 1:0, Komac je igral od 56. minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.