Šuker poziva: "Ne žvižgajte srbski himni"

Foto: sportclubm
Foto: sportclubm
V pogovoru za srbsko tiskovno agencijo Tanjug si je Davor Šuker, predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS), zaželel, da navijači kockastih na prihajajoči kvalifikacijski tekmi proti Srbiji v Zagrebu ne bi izžvižgali himne gostujočega moštva.
Oglej si celoten članek

"Z nami bodo v Beogradu ravnali enako, kot bomo mi ravnali z njimi tukaj (v Zagrebu, op. a.). Želel bi si, da imam čarobno paličico, da bi zagotovil, da srbski himni ne žvižgajo," je za Tanjug povedal Davor Šuker, nekdaj izvrstni napadalec Reala Madrida in Arsenala, zdaj pa predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS).

"Predsednik Srbske nogometne zveze Tomislav Karadžić in generalni sekretar Zoran Laković sta moja prijatelja. Imamo enako nalogo streti huliganizem v naših državah in športno vzdušje na naših dveh kvalifikacijskih tekmah bi bilo zelo dobrodošlo," je nadaljeval Šuker.

Predstavniki obeh ekip se pred tekmo 22. marca na zagrebškem Maksimirju trudijo zmanjšati napetost ob dvoboju "večnih rivalov" in že pred Šukerjem je v podobnem tonu spregovoril srbski selektor Siniša Mihajlović.

Srbi ploskajo nasprotnim himnam – tudi hrvaški?

Mihajlović, nekdanji branilec Crvene zvezde, Rome, Sampdorie, Lazia in Interja, je po rodu iz Vukovarja, kjer se je rodil mami Hrvatici in očetu Srbu. Med ukrepe, ki jih je po začetku selektorjevanja uvedel Mihajlović, spada tudi obvezno ploskanje himni nasprotnega moštva.

Mihajlović je pred tekmo poudaril, da mora bratomorna vojna na območju nekdanje Jugoslavije iz 90. let prejšnejga stoletja dati prednost nogometu. Da bi se izognili incidentom, sta se obe zvezi odpovedali vstopnicam za gostujoče navijače.





Vrhunci tekme iz leta 1999, ko je takratna ZR Jugoslavija v kvalifikacijah za Euro 2000 na Maksimirju remizirala s Hrvaško in se uvrstila na prvenstvo (pri obeh golih je prosti strel izvajal Mihajlović, igral je tudi Šuker):

Prispevek srbske televizije z omenjene tekme:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.