Šuler: "Ni časa misliti na Italijane!"

Foto: Žurnal24 Šuler se je z Gentom hitro poslovil od Evropske lige, kljub vsemu pa urnik belgi
Pred odhodom na brniško letališče smo se pogovarjali z reprezentančnim branilcem Markom Šulerjem. "Trenutno je urnik tako napet, da še ne razmišljam o Italijanih," je povedal nogometaš Genta.
Oglej si celoten članek
O Italijanih ne razmišljam niti malo. Ko bo prišel čas za to … Trenutno je urnik tako napet, toliko je drugih stvari, tudi v klubu, da bi se hitro opekel, če bi razmišljal tako daleč naprej.
Marko Šuler

Belgijski Gent slovenskih reprezentantov Marka Šulerja in Zlatana Ljubijankića je zimski premor prekinil šele pred kratkim. 15. januarja se je končal precej angleški zimski premor belgijske lige, do ponedeljkovega reprezentančnega zbora pa so "indijanci" odigrali kar pet tekem. Natrpan urnik pomeni, da Šuler o ključnih kvalifikacijskih tekmah z Italijo in Severno Irsko (še) ne razmišlja:

"Nič še. O Italijanih ne razmišljam niti malo. Ko bo prišel čas za to … Trenutno je urnik tako napet, toliko je drugih stvari, tudi v klubu, da bi se hitro opekel, če bi razmišljal tako daleč naprej," je vsakršno uhajanje misli k tekmi leta za Žurnal zanikal Šuler. Reprezentanca se je na Brdu zbrala prvič po porazu z Gruzijo in kadrovskem potresu na Nogometni zvezi Slovenije. Občutki?

"Nič posebnega. Res je, da se je zadnja akcija končala s porazom, a to je že daleč nazaj. Vemo, kaj pomeni tokratna akcija, oziroma kaj nas čaka v marcu. Tudi klubsko je za zdaj vse v najlepšem redu, tako kot z reprezentanco. Za mano je uspešen začetek novega leta in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo," pove reprezentančni branilec, ki v debitantu Siniši Andjelkoviću po dolgem času dobiva nekaj konkurence za mesto v prvi postavi.

Šuler s pljuč že "preklopil" na škrge
Na zadnjih štirih tekmah Genta je Marko Šuler odigral vseh 90 minut. To pomeni, da je v 12 dneh odigral (vsaj) šest ur nogometa!

Reprezentanco v Tirani čaka precejšnja neznanka, imenovana Albanija. Prijateljska tekma, vsaj v slovarskem pomenu besede prijatelj, vseeno ne obstaja: "Vsaka tekma ima en pomen. Za to vemo, da je to priprava na Italijane in Severne Irce, čeprav nimamo veliko časa za pripravo, saj sta pred nami le dva treninga in tekma. Bomo videli, koliko se bo dalo narediti, saj spremembe narekujejo tudi poškodbe. Vseeno je dobro, da se zberemo, da vidimo, v kakšnem stanju smo igralci, in da ni neke monotonosti. Ta zbor bo zagotovo prišel prav," je tokratni zbor ocenil branilec Genta. Kljub vsemu je (kot vedno) bolj pomembno druženje:

Upam, da se bomo predstavili v dobri luči, odigrali dobro tekmo in dosegli dober rezultat, da gremo proti Italiji res pozitivno nastrojeni.
Marko Šuler

"Najbolj pomembno zame je, da se vidim s fanti, ki jih že res lep čas nisem. Vzdušje je fenomenalno kot vedno. Nasprotnika poznamo, kolikor ga pač poznamo. Upam, da se bomo predstavili v dobri luči, odigrali dobro tekmo in dosegli dober rezultat, da gremo proti Italiji res pozitivno nastrojeni," je še dejal Slovenjgrajčan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.