Sumljivi Čelik izstopil iz lige

Foto: Facebok
Foto: Facebok
Nikšićki Čelik, ki je letos v kvalifikacijah za Evropsko ligo dvakrat doživel katastrofo proti Luki Koper, je izstopil iz elitne črnogorske lige.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Čelika je v začetku tedna obvestilo Nogometno zvezo Črne Gore (FSCG), da ne zmore več tekmovanja v najboljši državni ligi. Tako se je končal projekt, začet leta 2011, ko je iz rok občine Nikšić klub prešel v roke Ranka Radulovića. Slednji se sedaj umika s predsedniškega mesta, Čelik bo spet občinski klub, nastopal pa bo v regionalni ligi.

Od leta 2011 so "metalurgi" dvakrat igrali v finalu pokala in ga enkrat tudi osvojili, v prvenstvu pa so dvakrat končali na tretjem mestu. Če so bili na domačih zelenicah solidni, pa so ugled razprodajali na mednarodnem prizorišču. Tako so letos v prvem predkolu Evropske lige dvakrat visoko klonili proti Luki Koper. V Črni Gori je bilo 5:0 za Primorce, na Bonifiki pa 4:0. Pred dvema letoma je Čelik s skupnim izidom 9:1 klonil proti ekipi Metalurg Rustavi.

Prirejali evropske tekme?

V obeh primerih so mnogi namigovali na prirejanje tekem, saj so nogometaši Čelika dobivali res neverjetne gole. Eden takšnih je bil tudi četrti gol Kopra v Nikšiću, ko je domači vratar Vladan Giljen "čudno" reagiral ob strelu Mateja Palčiča. Gol si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

FSCG ima sedaj težko nalogo, da v zadnjem trenutku najde novega prvoligaša. V četrtek je namreč postalo dokončno jasno, da Čelika v sezoni 2014/15 ne bo v prvi ligi. Glavna kandidata za njegovo zamenjavo sta Mornar iz Bara in Jezero. Obe moštvi sta letos izpadli v dodatnih kvalifikacijah za prvo ligo.

"Čuden" gol Mateja Palčiča za 0:4 v Nikšiću:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.