"Sumljivi" vratar Poleksić zanika obtožbe

Foto: EPA
Foto: EPA
Vratar Debrecena Vukašin Poleksić je zanikal, da naj bi leta 2009 sodeloval v nameščanju izida tekme Lige prvakov, ko je madžarska ekipa gostovala na obračunu skupinskega dela tekmovanja pri Liverpoolu. Črnogorec pravi, da bi morala njegova odlična predstava govoriti sama zase.
Oglej si celoten članek

Po razkritju Evropskega policijskega urada (Europol), pri katerem so objavili, da je v obširni večletni raziskavi sumljivih okrog 680 nogometnih tekem, med katerimi so tudi kvalifikacijske za nastop na svetovnih in evropskih prvenstvih, tekme Lige prvakov elitnih evropskih klubov in nekaj tekem slovenske lige, je postalo jasno, da je senca stavnega škandala padla tudi na tekmo med Liverpoolom in Debrecenom.

Madžarski prvaki so leta 2009 gostovali na Anfieldu in na tekmi skupinskega dela izgubili z 0:1, po domnevnem dogovoru pa bi morali izgubiti z več kot dvema goloma razlike. Namigovanja so izzvala ostro reakcijo črnogorskega vratarja Vukašina Poleksića, ki je poročila označil za neresnična, je pa priznal, da so mu nameščanje tekme ponudili deset dni pred gostovanjem.

"Vsi, ki so gledali tekmo, vedo, da obtožbe nimajo osnove. Izgubili smo z 0:1, jaz pa sem odigral dobro tekmo. Ubranil sem dosti strelov, 'ena na ena' z (Albertom) Riero, strel (Fernanda) Torresa, en strel (Stevena) Gerrarda. Vsega se dobro spomnim, in kako lahko kdo po vsem tem reče, da sem prodal tekmo," je dejal razjarjeni Poleksić.

Liverpool je njegov klub

"To (da je dobil ponudbo deset dni pred tekmo, op. a.) mi je le otežilo nastop. Vsi vratarji delajo napake, edina moja napaka pa je bila, da tega nisem prijavil oblastem. Bil sem prestrašen, ampak nisem sodeloval v ničemer nedovoljenem. Liverpool je moj klub, proti njim sem odigral tekmo kariere. Ne morem verjeti, kaj moram zdaj poslušati o sebi, ampak vem, da sem nedolžen. Na koncu sva si s (Pepejem) Reino zamenjala drese. Sem njegov velik 'fen', njegov dres pa imam še vedno na zidu."

Poleksić je leta 2010 dobil dveletno prepoved igranja, ker ni prijavil še ene stavne ponudbe, ki jo je dobil pred tekmo Lige prvakov proti Fiorentini. Debrecen je potrdil, da se je v preiskavi Europola res znašla tekma proti Liverpoolu, da pa Poleksić kljub dveletni kazni ni bil kriv ničesar drugega kot tega, da ponudbe ni prijavil policiji.

Leta 2011 je Mednarodno športno razsodišče (CAS) sicer razveljavilo 18-mesečno kazen za isti prestopek Poleksićevemu soigralcu Norbertu Meszarosu, ki je igral tako proti Liverpoolu kot Fiorentini.

Iz Liverpoola, ki ni tarča preiskovalcev, so sporočili, da jih z Europola ni kontaktiral še nihče. Še prejšnji mesec je generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jerome Valcke sicer zatrjeval, da v Ligi prvakov ni bila nameščena niti ena tekma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.