Super Joe bo vzel slovo

Foto: Žurnal24 Joe Sakic je v 19 sezonah v ligi NHL Stanleyjev pokal osvojil dvakrat.
Včeraj je dopolnil 40 let in sklenil, da se po 20 sezonah v ligi NHL upokoji. Kanadčan hrvaških korenin je dvakrat osvojil Stanleyjev pokal in bil olimpijski prvak. Joe Sakic.
Oglej si celoten članek

Dvakratni zmagovalec tekmovanja za Stanleyjev pokal (1996 in 2001), Kanadčan Joe Sakic, se je odločil, da bo po 20 sezonah v ligi NHL končal kariero. Veteran, ki je vso kariero odigral v dresu moštva Colorado Avalanche (oziroma Quebec Nordiques – preden so se iz Quebeca preselili v Denver), naj bi odločitev o koncu kariere navijačem uradno naznanil v četrtek. Kanadčan hrvaških korenin (oče in mama sta se pisala Šakić) je bil leta 1987 na naboru izbran kot številka 15. Leto kasneje je na svoji prvi tekmi v najmočnejši ligi na svetu podal za gol, na drugi pa je že dosegel prvi zadetek. Sakic, 13-kratni udeleženec tekme zvezd All Star, ki je s Kanado na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju leta 2002 osvojil naslov prvaka, je najboljši strelec Colorada vseh časov s 625 zadetki, najboljši pa je tudi po številu podaj (1016) in po točkah (1641). V 20 sezonah je odigral 1.378 tekem rednega dela in še 172 v končnicah.

 
 

Ni pravih besed, s katerimi bi opisali njegove kvalitete.

John Michael Liles

 
Sakic, ki je v torek dopolnil 40 let, se je bolj kot s samimi rezultati v zadnjih dveh sezonah obremenjeval s poškodbami in tako je očitno sklenil, da bo bolje, da hokejsko palico postavi v kot. Pred nekaj meseci je Burnaby Joe oziroma Super Joe, kot so ga popularno poimenovali, sicer še sanjal, da bi, če bi bil dovolj zdrav, prihodnje leto zaigral na domačih olimpijskih igrah. "Neverjeten igralec je. Je pa tudi čudovit človek. Imel sem veliko srečo, da sem igral z njim. Nikdar ne bom pozabil let, ko sem bil njegov soigralec," je ob koncu zadnje sezone, ko so ga vprašali, po čem si bo zapomnil Sakica, če se ta res upokoji, dejal njegov soigralec Milan Hejduk. "Ni pravih besed, s katerimi bi opisali njegove kvalitete. Je pravi vodja, na ledu in v slačilnici," pa je dodal John Michael Liles.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.