Super Rašo premalo za zmago

Foto: Žurnal24 Rašo Nesterović bo drugič v karieri oblekel dres Toronta.
V košarkarski ligi NBA je za Rašo Nesterovičem nov fantastičen večer. Slovenski center je zbral 22 točk in 14 skokov, kar pa je bilo premalo za slavje Toronta proti New Jerseyju, ki je zmagal z 99:90.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Cleveland : Orlando 86:101
Philadelphia : Atlanta 85:92
Charlotte : Boston 78:101
New Jersey
: Toronto 99:90
Chicago : Washington 87:99
Denver : Sacramento 115:118

Veteran v ligi NBA Rašo Nesterovič je v življenjski formi. Proti New Jerseyju je že drugič zapored v svojo statistiko vpisal dvojni dvojček. Spet je bil najboljši posameznik pri Torontu , v 38 minutah pa je ob odličnem metu iz igre (10:12) dosegel 22 točk, 14 skokov in tri blokade.

Tudi to pa ni bilo dovolj za zmago Toronta, ki je ob zaključku rednega dela prvenstva v veliki krizi, saj so na zadnjih 15 srečanjih izgubili tretjič zapored, skupaj enajstič, New Jersey pa je prekinil serijo štirih porazov. Torontu, ki je na vzhodu skupno sedmi, za razliko od New Jerseyja vseeno ni treba trepetati za vstopnico v končnico. Mrežice z Boštjanom Nachbarjem , ki je proti Kanadčanom v 19 minutah zbral osem točk in pet skokov, še upajo na končnico, čeprav so njihove možnosti zelo majhne. Na desetem mestu vzhodne konference za Atlanto zaostajajo za štiri zmage. V primeru neuspeha se jim prvič v zadnjih sedmih letih ne bi uspelo uvrstiti v končnico. Junak večera je bil Vince Carter , saj je proti svojemu nekdanjemu moštvu zaigral kljub poškodbi desnega gležnja in mu nasul 32 točk.

New Jerseyju se kot vse kaže prvič v zadnjih sedmih letih ne bo uspelo uvrstiti v končnico lige NBA. © Getty Images

 

 

Slovenci v ligi NBA

Rašo Nesterovič (Toronto): 38 minut, 22 točk, 14 skokov in 3 blokade

Primož Brezec (Toronto): ni igral

Boštjan Nachbar (New Jersey): 19 minut, 8 točk in 5 skokov

Beno Udrih (Sacramento): ni igral, poškodba hrbta

"Dobra igra in dejstvo, da zmorem, je zame zelo pomembno. Sebe imam za veterana in enega od vodij moštva. Nikoli ne veš, kako se bo stvar končala. Vsako tekmo igramo na zmago, mogoče nam še uspe ujeti zadnji vlak," Carter z optimizmom gleda na preostale tekme. Pri Mrežicah je Richard Jefferson k zmagi dodal 22 točk, Devin Harris pa 12. Pri Torontu je poleg odličnega Nesteroviča mejo desetih točk dosegla vsa prva peterka, klop Toronta pa je v celem srečanju ob slabem metu in šestih zadetih poskusih od 22 dosegla vsega 13 točk. Chris Bosh je bil z 18 točkami drugi strelec dinozavrov, T. J. Ford in Jamario Moon sta jih dodala po 13.

Prvo moštvo letošnje sezone v ligi NBA Boston je tudi brez svojih treh največjih zvezdnikov v gosteh brez težav s 101:78 premagalo Charlotte . Kevin Garnett in Ray Allen sta tokrat počivala, Paul Pierce pa je odhitel domov k ženi, ki je rodila hčerko. Trener Keltov Doc Rivers je bil po visoki zmagi seveda vesel: "Če bi lahko napisal scenarij, kako je treba igrati košarko, potem je to, kar smo videli proti Charlottu, to."


Pri Bostonu so si zvezdniki tokrat vzeli odmor. © Action Images

 

Leon Powe
je bil z 22 točkami najuspešnejši v ekipi Bostona, ki je šestič zapored slavila zmago. Na drugi strani je bil s 17 točkami najboljši posameznik Emeka Okafor . Bobcatsi nimajo več možnosti za uvrstitev v končnico. Boston, ki je v pretekli sezoni skupaj zbral le 24 zmag, je to številko šest tekem pred koncem rednega dela prvenstva povišal za 37 zmag. Rekord je imelo do sedaj moštvo San Antonia , ki je v sezoni 1997–1998 in debitantskem letu Tima Duncana v ligi NBA nanizalo razmerje zmag in porazov 56:26, leto prej pa le 20:62.

Kelti, ki so letos pred domačimi navijači zmagali kar 33-krat in le šestkrat izgubili, bodo imeli na poti do finala v morebitnih odločilnih tekmah vselej prednost domačega igrišča.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.