Superspecial Solbergu

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Hirvonen je po hudi nesreči že končal domači reli. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Uvodni superspecial klasičnega relija po Finski je dobil Norvežan Petter Solberg (Citroen). S sekundo zaostanka je drugo mesto zasedel domačin Mikko Hirvonen (Ford), Sebastien Loeb (Citroen) tretji.
Oglej si celoten članek

Sezona svetovnega prvenstva v reliju se ta konec tedna nadaljuje s klasično preizkušnjo na Finskem. Dirkači so v četrtek opravili uvod v osmo dirko sezone. Na superspecialu v mestu Jyväskylä je bil najhitrejši Norvežan Petter Solberg (Citroen).

Na kratki, le 4,19 km dolgi preizkušnji si je drugo mesto s sekundo zaostanka privozil domačin Mikko Hirvonen (Ford), tretji pa je bil aktualni svetovni prvak in vodilni v letošnjem SP Francoz Sebastien Loeb (Citroen). Rojak Hirvonena in moštveni sotekmovalec Jari-Matti Latvala (+ 1,6) ima pred nadaljevanjem relija za Solbergom prav tako 1,6 sekunde zaostanka. Legendarni Juha Kankkunen (Ford) je zasedel solidno 13. mesto z zaostankom 9,6 sekunde.

Reli se bo nadaljeval v petek z desetimi hitrostnimi preizkušnjami, končal pa v soboto, ko bo na sporedu še zadnjih osem "brzincev".

Reli po Finski, superspecial:

1. Petter Solberg (Citroen) 2:33,2

2. Mikko Hirvonen (Ford) + 1,0
3. Sebastien Loeb (Citroen) + 1,6
4. Jari-Matti Latvala (Ford) + 1,6
5. Sebastien Ogier (Citroen) + 3,2
6. Henning Solberg (Ford) + 3,2
7. Dani Sordo (Citroen) + 3,8
8. Matthew Wilson (Ford) + 5,4
9. Mads Östberg (Subaru) + 5,4
10. Kimi Räikkönen (Citroen) + 6,4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.