Sušić: Džekovemu očetu rekel, naj ga pusti pri miru

Foto: EPA
Foto: EPA
Dva dni po hudi klofuti v Innsbrucku, kjer je reprezentanco Bosne in Hercegovine povsem nadigral Egipt, selektor Safet Sušić poskuša umiriti strasti. Javno ga je napadel tudi oče zvezdnika Edina Džeka.
Oglej si celoten članek

"Ni bilo nikakršnega incidenta ali žaljenja. Vse se je odvijalo v enem od hodnikov stadiona po novinarski konferenci. Pozdravil sem se z Džekovim očetom (Midhatom Džekom, op. a.), šel mimo njega, on pa me je nato vprašal, zakaj Edina nisem zamenjal, ko mi je dejal, da je poškodovan. Jaz sem mu odgovoril le, da bi moral Edina malce pustiti na miru," je podrobnosti vročega dogajanja iz Innsbrucka v pogovoru za Nezavisne novine razkril Safet Sušić.

Selektor Bosne in Hercegovine je z igralci še pravočasno dobil lekcijo Egipta, ki jih je pred armado bosanskih navijačev v Avstriji povsem nadigral in premagal z dvema goloma v drugem polčasu. Potem ko so se "zmaji" že videli v izločilnih bojih mundiala, kjer jih v skupinskem delu čakajo tekme z Argentino, Iranom in Nigerijo, so navijači po neprepričljivih predstavah v zaključku kvalifikacij dobili nov dokaz, da v ekipi ni vse tako, kot bi moralo biti.

"Lahko si premislim, moja je zadnja"

"Najin dialog je trajal vsega deset sekund, in kar se mene tiče, to ne bo pokvarilo najinega odnosa," je nadaljeval Sušić. "Če bi si tega želel, jaz ne bi vztrajal in bi ga pustil na klopi. Imeli smo le dogovor, da bo v 60. minuti iz igre šel eden od napadalcev. To bi moral biti prej Džeko kot Vedad Ibišević glede na to, da je nogometaš Stuttgarta suspendiran v svojem klubu in ni mogel igrati na nekaterih zadnjih tekmah. Toda Džeko niti v enem trenutku ni bil kategoričen in prepričljiv, da si tega želi. Ko sem ga pustil v igri, se ni jezil, jaz pa sem menil, da nam je ostalo še dovolj časa, da obrnemo rezultat. Ne glede na to, ali je bil dogovor ali ne, si jaz lahko premislim in moja je zadnja."

Priljubljeni športni portal Sportsport.ba piše, da je "javna tajna", da nekateri igralci na selektorja močno pritiskajo zaradi (ne)vpoklica določenih reprezentantov. Sušić je varovance opozoril, naj se ne mešajo v njegov posel.

"Nekateri igralci bi se morali bolj osredotočati na to, kar delajo na igrišču, ne pa da poskušajo vsiliti neke svoje reči in se mešajo v to, kdo bi moral biti poklican v reprezentanco ali kdo bi moral biti del strokovnega štaba," je pristavil Sušić. "To pri meni ne bo delovalo, kdor hoče na SP, mora igrati v svojem klubu in nobene možnosti ni, da bi kdo oblekel državni dres zaradi nekega priporočila ali lobija."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.