Sušićev seznam: pomočnik iz 3. slovenske lige

Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor Bosne in Hercegovine Safet Sušić je objavil seznam 24 nogometašev, na katere bo čez dober mesec računal na brazilskem mundialu.
Oglej si celoten članek

Safet Sušić bo v nasprotju s številnimi stanovskimi kolegi pred svetovnim prvenstvom v Braziliji odpisal le enega nogometaša, potem ko je v ponedeljek objavil seznam 24 imen na rekordno obiskani novinarski konferenci v sarajevskem hotelu Europa.

Priljubljeni "Pape" bo z Bosno in Hercegovino na mundialu igral v skupini FNigerijo, Argentino in Iranom, sam pa je v tednih po žrebu večkrat poudaril, da BiH ni slabša od afriškega in azijskega nasprotnika, medtem ko navijači odkrito pričakujejo uvrstitev vsaj v osmino finala.

"Sušić ima lep priimek"

"Zakaj sem vpoklical (Tina-Svena) Sušića? Ima lep priimek. Gotovo zaradi tega," je novinarsko konferenco začel Sušić. Zaradi težav s poškodbo desnega bočnega branilca Mensurja Mujdže je vpoklical še enega dodatnega igralca, presenetil pa s pozivom 22-letnemu nečaku Tinu-Svenu Sušiću, ki je dobil prednost pred izkušenejšim Adnanom Zahirovićem.

"Je standardni član Hajduka in eden od naših najboljših 24 nogometašev, ki jih imamo v tem trenutku," je o talentu splitskega kluba še dodal Sušić. "To je igralec, na katerega se lahko zanesemo v prihodnosti. Morda vi mislite drugače, toda jaz sem selektor in jaz odločam. Seznam sem sestavil čiste vesti. Muhamed Bešić? Pri meni ni dileme. Mislim, da lahko samo on 'ena na ena' ustavi Lionela Messija."

Dejstvo, da sta na seznamu le dva klasična napadalca, dolgoletna soigralca v konici napada BiH Edin Džeko in Vedad Ibišević, je Sušić opravičeval s tem, da bo reprezentanca na mundialu nekatere tekme igrala le z enim napadalcem, če pa bi se pojavila potreba, bi lahko tam igrala tudi Senijad Ibričić in Izet Hajrović.

"Niti policaj niti general"

"Moramo imeti cilj, to je uvrstitev v drugi krog. Če ga bomo izpolnili, ne vem. Argentina je absolutni favorit skupine, Nigerija, Iran in mi pa se bomo borili za drugo mesto. Ne mislim, da je katerakoli ekipa boljša od nas, upravičeno pa lahko rečem, da upam na osmino finala," je še bojevito napovedal Sušić.

"Ne bom bil niti general niti policaj. Vsak četrti dan priprav bodo imeli igralci prosto in lahko bodo spali tudi pri družinah. Ko si z nekom mesec dni je normalno, da pride do kakšnih iskric in manjših težav. Toda ne bojim se, da bi lahko prišlo do večjih težav. V Avstriji ni bilo dobro, nekatere reči so se tudi brez potrebe napihnile. To generacijo si bodo zapomnili kot prvo, ki se je uvrstila na SP. Cilj mi je, ko se bom čez pet ali deset let srečal z nogometaši, z njimi popiti kavo. Ne želim si, da bi, ko bo vsega tega konec, obračali glave stran."

Foto: EPA Rahimić Ronaldo Portugalska BiH Bosna in Hercegovina Euro 2012

Ježica (Interblock) s pomočnikom v Brazilijo

Dnevni Avaz je izpostavil vpoklice Anela Hadžića, člana Sturma slovenskega trenerja Darka Milanića, mladega vezista Sušića (Hajduk Split), izkušenega Ibričića(Kayseri) in branilca Muhameda Bešića (Ferencváros), ki po poročanju na njihovi spletni strani (Avaz.ba) že gotovo odhajajo na svetovno prvenstvo. Sušić bo varovance čez deset dni zbral v Ilidži, kjer se začenjajo priprave na premierni veliki turnir "zmajev".

Legendarni nogometaš Sarajeva in Paris Saint-Germaina je že pred novinarsko konferenco dejal, da lahko dokončen seznam 30 nogometašev Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) preda do 13. maja, zato seznama rezervistov še ne namerava objaviti. Član strokovnega štaba bo tudi dolgoletni reprezentant Elvir Rahimić, izkušeni član moskovskega CSKA in nekdanji nogometaš ljubljanske Ježice, je razkril Sušić.

Želel ga je na klopi

"Rahimić je dal že toliko za državno reprezentanco in že zdaj je bolj ali manj del klubskega strokovnega štaba, zato sem ga želel na klopi. Sprejel je ponudbo in gre v Brazilijo z nami," je še pristavil o 38-letnem obrambnem vezistu.

Rahimić je bil v sezoni 1997/98 po prihodu iz Visokega eno leto član kluba iz tretje slovenske lige. Ljubljanski kolektiv, ki domuje v športnem parku Štefana Beleta na severu prestolnice, se je takrat združil s Črnučami, med elito pa je kasneje igral kot NK Factor in še pozneje kot Interblock

Seznam igralcev A-reprezentance BiH za SP 2014:

vratarji: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka), Jasmin Fejzić (VfR Aalen);

branilci: Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Sead Kolašinac (Schalke 04), Toni Šunjić (Zorja Lugansk), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Muhamed Bešić (Ferencváros), Ervin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Elazigspor);

vezisti: Mensur Mujdža (Freiburg), Miralem Pjanić (AS Roma), Anel Hadžić (Sturm Gradec), Tino Sušić (Hajduk Split), Senijad Ibričić (Kayseri), Senad Lulić (Lazio), Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Sejad Salihović (Hoffenheim), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Izet Hajrović (Galatasaray), Avdija Vršajević (Hajduk Split);

napadalci: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Višća (Istanbul BB).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.