Suspenz v ligi ABA zaradi udarca s pestjo

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Američanu so popustili živci.
Oglej si celoten članek

Disciplinska komisija košarkarske lige Aba je ameriškemu košarkarju Budućnosti Willieju Reedu naložila kazen dveh tekem prepovedi, obenem pa bo moral plačati še denarno kazen v višini 11.000 evrov, je liga Aba sporočila v izjavi za javnost. Reed tako ne bo mogel nastopiti proti novomeški Krki. Dvoboj 12. kroga regionalnega tekmovanja bo v Podgorici na sporedu na božični petek ob 17. uri.

Reed si je kazen prislužil zaradi dogodka na nedeljski tekmi proti Megi. V peti minuti je namreč s pestjo udaril igralca Mege Filipa Petruševa v prsi, zaradi česar je bil izključen. Petrušev je nekaj sekund pred incidentom z zabijanjem mimo Reeda zaključil napad Mege, ob vračanju v obrambo pa je narahlo trčil v Američana. Ta je najverjetneje ocenil, da gre za provokacijo in vročeglavo odreagiral. 

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov Willie Reed

Budućnost je dvoboj sicer izgubila z 72:78, disciplinski sodnik Saša Pavličić-Bekić pa se je odločil dodatno kaznovati ameriškega košarkarja. Pri tem je upošteval tudi dejstvo, da Reed ni bil predkaznovan.

Budućnost je v tej sezoni na osmih tekmah izgubila le enkrat in na lestvici s 15 točkami zaseda sedmo mesto. Mesto pred Črnogorci je Krka, ki pa ima ob 16 točkah tri odigrane tekme več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.