Suspenz zaradi "trave"

Foto: EPA
Foto: EPA
V košarkarski evroligi se striktno izvaja politika ničelne tolerance do mamil in prepovedanih snovi.
Oglej si celoten članek

Na svoji koži je to najbolje občutil ameriški košarkar Žalgirisa iz Kausana DeJuan Collins, ki zaradi uživanja kanabisa tri mesece ne bo smel stopiti na košarkarska igrišča.

Odločitev o začasnem suspenzu za 35-letnega branilca je sprejela disciplinska komisija Mednarodne košarkarske zveze (Fiba), in sicer na podlagi pozitivnega dopinškega vzorca: "Na kontroli je bil Collins pozitiven na kanabis, ki se ga uvršča med poživila."

Američanu se je celo obetala dvoletna prepoved. Potem ko je priznal, da je kadil travo povsem naključno in da ta incident zelo obžaluje, mu je disciplinska komisija na podlagi nekaznovanosti kazen znižala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.