Šuvak: Na ostro odgovoriti ostro

Foto: Žurnal24 Zvone Šuvak ni želel govoriti o finančnem stanju kluba. Po naših informacijah na Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Za pogled na drugo zmago Slovenije v diviziji I proti Litvi smo poprosili nekdanjega odličnega hokejista Zvoneta Šuvaka, ki meni, da je obvezno treba zmanjšati število izključitev.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

A. Hočevar: Odlični z igralcem manj

Nekdanji hokejist Jesenic Zvone Šuvak se v zadnjem času precej posveča strokovnemu komentatorstvu, za zurnal24.si pa je dejal: “Na SP šteje le rezultat, do katerega pa je bilo težko priti. Napredek je to, da je ekipa kompaktna. Dejstvo pa je, da če bomo proti Kazahstanu imeli toliko izključitev kot proti Litvi, nas lahko to še zelo drago stane. Vendar je do tedaj še nekaj časa, tako da bodo fantje ta element verjetno še popravili."

Kaj je botrovalo številnim izključitvam? Slovenci so na klopi presedeli kar 22 minut. “Litva je sicer dva razreda slabša kot Slovenija. Ampak imela je voljo, hitrega igralca, in če branilci zamujajo, nasprotnikov ne moreš ustaviti drugače kot s prekrškom. Posledice so izključitve. Druga stvar je, da je Litva začela z ostro igro. Slovenija je odgovorila z enako mero, kar je prav. Že zato, da pokažeš, da znaš igrati ostro, ne glede na izključitve,” pojasnjuje Šuvak .

 
 

Litva je začela z ostro igro. Slovenija je odgovorila z enako mero, kar je prav. Že zato, da pokažeš, da znaš igrati ostro, ne glede na izključitve

Zvone Šuvak

 
Kje so rezerve? “V Anžetu Kopitarju, Ivu Janu, Alešu Kranjcu. Vendar teh igralcev pač ni ... Saj niti ni tako slabo. Treba bo strniti igro, precej več drsati. Zaradi tega bo manj prekrškov in izključitev. Kazahstanci in Japonci so zelo nevarni, hitri in nevarni v "power playu“. Predvsem Kazahstanci,”& lt; /em> dodaja hokejski strokovnjak, ki se strinja, da je igra z igralcem več je proti Litvi tekma zelo dobro. “Res je, ampak to je le statistika. Nobeden od golov ni padel po neki odigrani akciji po postavitvi v tretjini. Vsekakor pa igra, ko vsak "power play“ pretvoriš v zadetek, blagodejno vpliva na samozavest. Prestraši tudi naslednje nasprotnike, saj se bojijo delati prekrške.”

Kaj pa meni o pogostih in hitrih menjavah Johna Harringtona? “Sploh na svetovnih prvenstvih je logično, da je treba hitro menjati. Posebej za kanadske trenerje je značilno, da imajo v ekipah tako imenovane debitante, ki z ritmom, s hitrimi menjavami zbegajo nasprotnika.”
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.