Svarilo župana: "Ne hodite v center prestolnice!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po tekmi med Marokom in Belgijo so v belgijski prestolnici Bruslju izbruhnili številni neredi. Nastradali so avtomobili, skiroji, kolesa, izložbe in še mnoge druge stvari, ki so bile navijačem pri roki.
Oglej si celoten članek

Po pisanju belgijskih medijev naj bi bili za izgrede krivi evforični navijači Maroka, živeči v Belgiji. Ti naj bi nekaj po zadnjem sodnikovem žvižgu tekme, ki jo je Maroko presenetljivo dobil z 2:0, stekli na ulice in divjanje se je pričelo. Posledice so vidne v spodaj vdelanih videoposnetkih in slikah. 

V prestolnici naj bi bilo celo tako zelo hudo, da je bruseljski župan Philippe Close pozval občane, naj ne hodijo na ulice v center mesta, če to ni zares nujno potrebno. "Ostro obsojam incidente, ki so se zgodili danes popoldne. Policija se je že ostro odzvala. Navijačem svetujem, da ne hodijo v center mesta. Policisti delajo vse, da bi ohranili javni red," je med drugim zapisal na Twitterju.

V akciji sicer že sodeluje na stotine policistov, ki bodo skušali omejiti posledice nasilnega divjanja navijačev. Po poročanju belgijskega časopisa Standaard je policija uporabila tudi solzivec in vodne topove, potem ko so izgredi izbruhnili v bližini železniške postaje Brussels-South. Zaradi neredov so policsti zaustavili tudi tramvajski promet. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:07 27. November 2022.

    Po naslovu sem sklepal da gre za organizirano prižiganje sveč in jamranje SDSsovcev ob porazu na referendumih...in da Zoki opozarja..;)

  • 20:04 27. November 2022.

    Ultra levičarka Kaja Sajovic na MMC piše, da so izgredniki Belgijci. Če sre danes glasovali za, boste dobili samo še …

  • 19:43 27. November 2022.

    Še v tem mandatu Goloba bomo enako videli pri nas. Mesec gradi stanovanja za njih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.