Švedi po drami ugnali domačine

Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska Foto: EPA Hokej Češka - Švedska
Slovenija bo prvo tekmo igrala v soboto, danes pa so za uvod v derbiju skupine v Pragi Švedi premagali Čehe s 6:5 po kazenskih strelih. Uvodni dan so visoke zmage dosegli Kanada, ZDA in Rusija.
Oglej si celoten članek

Za Čehe se je domače prvenstvo začelo s porazom. Tekmovanje, od katerega veliko pričakujejo tako na tekmovalni kot na ravni prireditelja, se je zares začelo v Pragi šele z večerno tekmo. Po slabem začetku so Čehi v zadnji tretjini zrežirali preobrat, toda trije goli v petih minutah niso bili dovolj. Švedska je izenačila minuto pred koncem, po kazenskih strelih pa so Čehi ostali poraženi z le enim uspešnim, Švedom je dve točki priboril Oliver Ekman-Larsson.

Gostitelji prvenstva so večino tekme zaostajali za hokejisti s tremi kronami na prsih, sredi zadnje tretine pa je slednje v vodstvo s 4:2 popeljal Joakim Lindstrom. A klju zaostanku se Čehi niso vdali, odgovorili so s tremi zadetki na drugi strani ledu. Najprej je v 52. minuti zadel Dominik Simon, že v naslednji minuti pa je bil v protinapadu uspešen še Roman Červenka. Ko je v 57. minuti zadel še Martin Zaťovič so bili domači gledalci v deliriju, ki pa ni dolgo trajal. Slabo minuto pred zadnjim piskom sirene v rednem delu dvoboja so Švedi izkoristili igro z igralcem več, za podaljšek je poskrbel Mattias Sjögren.

Tudi v Ostravi je že pravo hokejsko vzdušje. Skoraj polna dvorana ČEZ Arena, kjer bo svoje tekme predtekmovanja igrala tudi Slovenija, je pospremila točo golov, a na žalost finskih navijačev, ki so bili v večini, je šla večina v mrežo Pekke Rinneja. Američani so spretno izkoriščali svoje priložnosti in srečno odbite ploščke ter visoko zmagali s 5:1.

V Pragi se je za uvod izkazala še druga severnoameriška reprezentanca. Kanadčani niso imeli težav z Latvijci (6:1), med strelce pol ducata golov pa se je vpisal tudi njihov zvezdnik Sidney Crosby, ki je postavil piko na i v zadnji minuti.

V večerni tekmi v Ostravi so svetovni prvaki Rusi že v začetku prve tretjine opravili vse delo. Dva gola v treh minutah in prva tretjina, ki so jo dobili s 4:0, so postavili temelje za zmago, Norvežani so pozneje sicer ublažili poraz, ko so Rusi spustili ritem, a niso imeli možnosti za presenečenje, ostalo je pri 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.