Švedi so se okoristili s smrtjo Turine

Foto: EPA
Foto: EPA
Švedski organizatorji dobrodelne tekme za preminulega vratarja Ivana Turino so se "izkazali" z zares sramotno potezo.
Oglej si celoten članek

Pred malce več kot dvema mesecema je tragično umrl hrvaški vratar Ivan Turina, ki je nazadnje branil za AIK iz Stockholma. Za 33-letnega čuvaja mreže je moštvo iz švedske prestolnice organiziralo dobrodelno tekmo z dolgoletnim klubom nesrečnega Turine - zagrebškim Dinamom.

Tekma je bila kmalu po vratarjevi smrti odigrana na stockholmski Friends Areni, celotni izkupiček pa naj bi šel na račun družine Turina. Domačini so privolili, da bodo poravnali vse stroške srečanja, organizacijo prijateljskega obračuna pa so prepustili za takšne dogodke zadolženi agenciji.

Toda kljub vsem dobrohotnim zagotovilom je sedaj iz Švedske prišel račun. Agencija, ki je organizirala tekmo, je družini Turina poslala račun, na katerem so navedeni stroški organizacije, poročajo številni hrvaški mediji.

Od papirčkov do parkirne kazni

Tako mora družina odšteti denar za spominske majice, klubske spominke, vožnjo klubskega avtobusa, papirčke, ki so sestavljali navijaško koreografijo, celo parkirno kazen za napačno parkiran avto preminulega vratarja, ki ga je prepozno odpeljal eden od njegovih sorodnikov. Celo cena kosila in prevoza, ki so ga švedski nogometaši koristili, ko so prišli na pogreb Turine v Zagreb, se je znašla na računu.

Skratka, družina Turina bo plačala za vse na srečanju, razen intervencije javnih služb in uporabnine stadiona, ki pa je v vsakem primeru v domeni organizatorja. Znesek, ki ga bo prejela žalujoča družina bo tako sedaj namesto prvotnih 157.000 evrov, kolikor so iztržili na dobrodelni tekmi, le 69.000 evrov. Sicer še vedno lep znesek, toda bolj bode v oči način "poslovanja" Švedov, ki so se krepko okoristili s smrtjo nekoga, potem ko so "zanj" organizirali dobrodelno srečanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.