Švedi stežka ugnali Beloruse; Finci poslušali žvižge

Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentanca Švice je vzela še tretji veliki skalp, po Švedski in Kanadi je padla še Češka (5:2). Švedi stežka prek Belorusov (2:1). V Helsinkih neprepričljiva Finska do nove zmage proti Francozom (3:1), Slovaki so v tesni tekmi premagali Nemce (3:2).
Oglej si celoten članek

Švicarji so pred koncem drugega dela igre vodili z 2:0, toda dva zaporedna gola Jirija Hudlerja sta prinesla izenačenje za Čehe. V zadnji tretjini so Švicarji po šestih minutah spet prevzeli vodstvo, zmago pa sta zagotovila Simon Bodemann in Reto Suri z golom v prazno mrežo.

Švedi so stežka ugnali Belorusijo. Slednji so v prvi tretjini nadstreljali domačine, premoč pa so kronali prek Konstantina Kolcova v 18. minuti. V nadaljevanju so Švedi le pritisnili na plin in z goloma Fredrika Pettersena in Oscarja Lindberga dosegli pričakovano zmago. 

Finci poslušali žvižge domačih gledalcev

Finska je še enkrat več z neprepričljivo igro prišla do zmage. Dovolj pove podatek, da je bilo končno razmerje v strelih izenačeno (22:22), Francozi pa so zapravili nekaj lepih priložnosti. Žvižgi domačega občinstva so le predramili domače zvezdnike, zmago je v 49. zapečatil Ville Viitaluoma.

Nemčija je po dobri predstavi spet ostala praznih rok, v zadnjih minutah so bili srečnejši in spretnejši Slovaki

SP elitne divizije:

Skupina Stockholm

Švica : Češka 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Ambuhl (18), Niederreiter (27), Moser (46), Bodenmann (54), Suri (60); Hudler (34, 40)

Švedska : Belorusija 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Lindberg (26), Petterson (52); Kolcov (18)




 

 

 

 

 

Skupina Helsinki

Nemčija : Slovaška 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Wolf (5), Kink (44); Bliznak (34), Zaborsky (46, 53)  

Finska : Francija 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Pesonen (35), Aaltonen (36), Vitaluoma (49); Bellemare (41)





 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.