Švedi v četrtfinale, Kanada in Finska blizu

Foto: EPA
Foto: EPA
Po novih zmagah bosta Kanada in Finska med seboj obračunali za prvo emst v skupini in uvrstitev v četrtfinale.
Oglej si celoten članek

Kanadčani so v 2. krogu v skupini B ugnali Avstrijo gladko s 6:0, Finci pa Norveško s 6:1. Že popoldan so drugo zmago v skupini C dosegli tudi Švedi, ki so z 1:0 ugnali Švico, prvo zmago so dosegli Čehi, ki so s 4:2 ugnali Latvijo.

Selanne s pravi posebnim rekordom

Na tekmi med Finsko in Norveško je Teemu Selanne poskrbel za prav poseben rekord. Ko je zadel v 6. minuti tekme, je s 43 leti, sedmimi meseci in 11 dnevi postal najstarejši igralec, ki je na tekmi olimpijskega turnirja ugnal nasprotnega vratarja.

Foto: Reuters jaromir jagr olimpijske igre soči hokej Napadalec, ki se je na prvi tekmi lažje poškodoval, je že rekorder s šestim nastopom na igrah. Prvič je igral leta 1994 v Lillehammerju na Norveškem.

Veterani prevzeli pobudo

Tudi pri zmagi Švedske in Češke so bili v ospredju veterani. Za Češko je na 42. rojstni dan gol za 2:1 dosegel Jaromir Jagr. Zadnji gol za zmago s 4:2 je dosegel 38-letni Marek Židlicky na podajo 42-letnega Petra Nedveda. Edini gol za Švedsko je dosegel Daniel Alfredsson. Čehe zdaj čaka odločilni obračun s svetovnimi podprvaki Švicarji za drugi mesto v skupini.

Branilci naslova Kanadčani pa so gladko odpravili Avstrijce. Kar tri gole je Avstrijcem zadel soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings Jeff Carter, ki je zadel v 23., 25. in 35. minuti.

Olimpijske igre, Soči, hokejski turnir (M):

Skupina B

Kanada : Avstrija 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Norveška : Finska 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)

 

 

 

 

 

Skupina C

Češka : Latvija 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Švedska : Švica 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.