Švedinja letošnja kraljica Pokljuke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oebergova zmagovalka tekme s skupinskim startom na Pokljuki.
Oglej si celoten članek

Švedinja Hanna Oeberg je zmagovalka ženske preizkušnje s skupinskim startom svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki. Druga je bila Italijanka Lisa Vittozzi (+6,5), tretja pa Francozinja Anais Bescond (+27,6).

Foto: Profimedia Pokljuka, Hanna Oeberg

Na zadnje streljanje so skupaj prišle takrat vodilna Vitozzijeva, Oebergova, Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland in še ena Italijanka Dorothea Wierer. Roki sta se zatresli Wiererjevi in Roeiselandovi, ki sta izpadli iz boja za stopničke, medtem ko sta Vitozzijeva (brez kazenskega strela) in Oebergova pokrili vseh pet tarč.

V teku je bila olimpijska prvakinja v posamični tekmi iz Pyeongchanga hitrejša, s čimer je dobila četrto tekmo svetovnega pokala v karieri. Tretje mesto je z odličnim streljanjem zasedla Bescondova. Slovenk ni bilo na startu.

Foto: Profimedia Pokljuka, Hanna Oeberg

Oebergova je tako zaključila izjemen teden na Pokljuki, saj je bila druga, le za Nemko Denise Herrmann, že na četrtkovi preizkušnji, z dvema zaporednima odličnima nastopoma pa se je v skupnem seštevku močno približala vodilnima Tiril Eckhoff in Dorothei Wierer.

Tekmi s skupinskima startoma na Pokljuki sta bili zadnji pred svetovnim prvenstvom v italijanski Anterselvi, ki bo potekalo med 12. in 23. februarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.