Švedinje tretje na svetu

Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: EPA Švedska, SP, tretje mesto Foto: Reuters Švedska, SP, tretje mesto
Švedska nogometna reprezentanca je osvojila tretje mesto na ženskem svetovnem prvenstvu, potem ko je z 2:1 premagala Francijo.
Oglej si celoten članek

Nogometašice Švedske so na svetovnem prvenstvu v Nemčiji osvojile tretje mesto, potem ko so v malem finalu v Sinsheimu z 2:1 (1:0) premagale Francozinje. Lotta Schelin je v 29. minuti poskrbela za vodstvo Švedske, v 56. minuti je nato izid poravnala Elodie Thomis, zmagoviti zadetek pa je v 82. minuti dosegla Marie Hammarstrom. Švedinje si si tretje mesto priigrale kljub temu, da so imele zadnjih 20 minut tekme igralko manj. Finale, v katerem bodo zaigrale Japonke in nogometašice ZDA, bo na sporedu v nedeljo v Frankfurtu.

Švedinje so povedle, potem ko je Sara Larsson s svoje polovice izvrstno podala Lotti Schelin, slednja pa je brez prepovedanega položaja lepo spremenila let žoge in francoska vratarka Berangere Sapowicz je bila brez moči. Slednja se je pri posredovanju poškodovala, tako da je morala z igrišča na nosilih. Na zelenici jo je v francoskih vratih zamenjala Celine Deville.

Francozinje so morale do izenačenja počakati na drugi polčas. Gaetane Thiney je v 56. minuti dobila dvoboj na robu kazenskega prostora, preigrala švedsko obrambo, lepo našla Elodie Thomis, slednja pa je dosegla gol. Skandinavke so v 68. minuti ostale brez Josefine Öqvist, ki je z rdečim kartonom morala predčasno v slačilnico, a so kljub temu strnile vrste in v 82. minuti dosegle zmagoviti gol. Po izvajanju kota je bila v kazenskem prostoru najvišja rezervistka s klopi, 29-letna Marie Hammarström, ki je zadela za veliko veselje Švedinj. Žogo je sprejela na prsi in z močnim in natančnim strelom prepričljivo ugnala Devilleovo. Ekipi sta si s to tekmo že zagotovili nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu.

Svetovno prvenstvo za ženske, tekma za tretje mesto:

Švedska : Francija 2:1 (1:0)
Schelin (29), Hammarstrom (82); Thomis (56)
RK: Öqvist (Švedska, 68)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.