Švedska prepričljivo, Kanada tesno

Foto: EPA
Foto: EPA
Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine na Finskem in Švedskem so v sredo zanesljivi zmagi dosegli domačini Švedi ter Norvežani.
Oglej si celoten članek

Švedska je še brez poraza na SP, v četrti tekmi je premagala Nemčijo s 5:2, Norveška pa je dosegla pomembno zmago za obstanek med najboljšimi, Italijo je premagala s 6:2.

Na vrhu skupine A so po današnjem nepopolnem 4. krogu Kanadčani, ki so zmagali tretjič, imajo pa še točko po porazu po podaljšku proti ZDA. Tokrat so bili uspešni že v rednem delu, čeprav je bil razplet tekme s Švico tesen. Tekmeci so vodili, v zadnji tretjini je bil izid izenačen, odločilni gol pa je v 52. minuti dosegel Ryan Getzlaf.

Slovaška se je z drugo zmago pomaknila na začasno tretje mesto v skupini, a tudi njena pot do novih treh točke je bila naporna. Odpor Kazahstancev so strli šele ob koncu, v zadnji tretjini so povedli s 3:2, uspeh pa potrdili z golom na nebranjena vrata za končnih 4:2.

Švedi pa niso imeli večjih težav z Nemci in so jih na 34. medsebojnem dvoboju na SP še 30. premagali. Izid je bil na koncu 5:2 (1:1, 2:1, 2:0), Nemčija pa se je dobro upirala le do polovice tekme.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.