Švedinja preživlja pekel, pretila ji je celo amputacija noge

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Švedska alpska smučarka preživlja težke čase, zaradi zastrupitve krvi pa ji je grozila celo amputacija noge. Kljub vsemu se nima namena predati in še vedno upa, da se bo lahko nekoč vrnila na bele strmine.
Oglej si celoten članek

Švedinja Lisa Hörnblad obožuje vijuganje po zasneženih pobočjih, vendar v tem trenutku ni povsem jasno, ali se bo 27-letnica sploh še kdaj lahko udejstvovala v tekmovalnem smučanju.

Udeleženka olimpijskih iger v Pyeongchangu (2018) je zaradi komplicirane poškodbe kolena prestala kar sedem operacij, stvari pa so se močno zapletle z zastrupitvijo krvi, zaradi česar ji je pretila celo amputacija noge.

Foto: Instagram Konec lanskega leta je po enem izmed operativnih posegov zbolela za sepso, kar je vodilo s strahovite bolečine in pod vprašaj postavilo nadaljevanje njene kariere.

"Po zastrupitvi krvi je bilo stanje kolena mnogo slabše. Po tistem sem poskušala smučati, vendar je bila bolečina nevzdržna," je povedala za švedski SVT.

"Trudim se ostati pozitivna in narediti vse, kar je v moji moči, toda stvari ne gredo vedno po načrtih," je dodala.

Sedemindvajsetletna Švedinja ima za seboj dramatične tedne in mesece. "Bolečina je bila neznosna, nimam besed, s katerimi bi jo sploh lahko opisala. Mislila sem, da mi bodo amputirali nogo, občutek sem imela, da mi jo bo razneslo."

Hörnbladova je bila ravno na poti na priprave, ko so jo na letališču nenadoma popadle strašanske bolečine, dobila je tudi povišano telesno temperaturo. Kar je bilo še huje, noga je postala tako rekoč negibljiva.

"Sepsa je še poslabšala stanje hrustanca in bolečina je bila hujša kot kdajkoli prej. Zelo sem žalostna, saj imam občutek, da se težave ne bodo nikoli končale," je potožila 27-letnica in priznala, da je razmišljala o koncu kariere, a jo je od tega odvrnila ljubezen do belega cirkusa.

Foto: Instagram

Zdaj svoje upe za okrevanje polaga v napredno PRP terapijo, pri kateri z injiciranjem koncentrirane trombocitne plazme lajšajo bolečine in sprožijo procese regeneracije obrabljenih sklepov. Prvi rezultati so, kot kaže, vzpodbudni, vprašanje pa je, kako se bo koleno odzvalo pri največjih obremenitvah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.