Švedsko smučarko po petih mesecih zbudili iz kome

Foto: EPA
Foto: EPA
Naposled boljša novica o nesrečni švedski tekmovalki v smučarskem krosu.
Oglej si celoten članek

Švedska tekmovalka v smučarskem krosu Anna Holmlund, ki je pred petimi meseci grdo padla na treningu pred tekmo svetovnega pokala v Italiji, je pri zavesti in lahko komunicira, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdili na švedski smučarski zvezi. Holmlundova je bila zaradi hudih poškodb glave v umetni komi.

Holmlundova je na zadnjih olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bron, sicer pa je trikrat osvojila seštevek svetovnega pokala. Ob padcu na treningu v Innichenu je utrpela hude poškodbe glave, po operaciji pa so jo premestili v bolnišnico v Stockholm. Vseskozi je bila v umetni komi, njeno zdravstveno stanje je zdaj precej boljše.

"Anna prestaja intenzivno rehabilitacijo v bolnišnici Danderyd. Njeno stanje je toliko boljše, da lahko komuniciramo z njo in od nje dobimo kratke odgovore," je sporočila švedska smučarska zveza.

Holmlundova naj bi se v domači Sundsvall vrnila poleti, nato pa rehabilitacijo nadaljevala tam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.