Svenova knjiga pomotoma tudi o goli noči na kavču

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji angleški selektor Sven-Göran Eriksson še naprej skrbi za promocijo svoje nove avtobiografije. Tokrat sicer nenamerno, potem ko se je v norveški verziji pojavila žgečkljiva zgodba, ki so jo iz vseh ostalih izbrisali.
Oglej si celoten članek

Izdaja avtobiografije švedskega trenerja Svena-Görana Erikssona ni dosegla histerije, ki jo je povzročila knjiga njegovega stanovskega kolega in ne ravno najboljšega prijatelja sira Alexa Fergusona, je pa v več pogledih veliko bolj berljiva, piše The Guardian.

Nekdanji angleški selektor in nesojeni trener Manchestra Uniteda je poleg dogovora s klubom z Old Trafforda denimo tudi razkril podrobnosti odnosa z Nancy Dell'Olio, ki ga je katapultiral na naslovnice angleških tabloidov.

Z nogometašem pri prijateljici

Toda enega izmed žgečkljivih dogodkov so v angleški, švedski, italijanski, finski in danski verziji izpustili, ne pa tudi v norveški, kjer so lahko srečni kupci prebrali, kako se je Eriksson znašel nag na kavču s poročeno žensko. 

Nekdanji trener Benfice, AS Rome, Fiorentine, Sampdorie, Lazia, Manchestra Cityja in številnih drugih klubov piše o ponočevanju z nogometašem IFK Göteborga, Glennom Schillerjem, ki se je končalo pri njegovi prijateljici doma.

Na vratih nenadoma velik možak

"Hitro sva se znašla gola na kavču," Norvežanom ekskluzivno sporoča Eriksson. "Nič ni povedala o tem, da bi bila poročena, ampak nenadoma so se odprla vrata in tam je bil velik možak. 'Kdo za vraga si ti?' je rekel. Odvrnil sem: 'Menim, da bi bilo verjetno najbolje, da odidem.' On pa je rekel: 'Mislim, da je verjetno res.'"

Eriksson je moral stanovanje zapustiti brez jakne, denarnice, telefona in čevljev, na srečo pa je na stopnišču našel košarkarske copate (številko 46).

Brez komentarja

"Ponavadi sem, kot Maradona, nosil čevlje velikosti 39, toda ali sem imel kakšno drugo možnost? Moral sem si jih izposoditi. Kaj bi se zgodilo, če bi me videl kakšen fotograf, kako hodim okoli le v majici in s košarkarskimi copati, ki so mi sedem številk preveliki? To bi bilo verjetno dovolj za kar nekaj naslovov," še piše Šved.

"Kasneje sem spet srečal Glenna. Poznal je žensko in poskrbel, da sem dobil jakno in denarnico. Mislim, da je vrnil tudi košarkarske čevlje," je še dodal. Na predstavitvi knjige v Stockholmu norveške verzije ni želel komentirati, založnik Norstedts pa je za švedski dnevnik Aftonbladet že dejal, da so knjigo "urejali celo poletje" in "delčke dajali ven in noter", Norvežani pa so preprosto pozabili na omenjeno poglavje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.