Svetovnemu prvaku odvzeli medalje

Foto: EPA
Foto: EPA
Danski plavalec Mads Glaesner je ostal brez zlate kolanje z evropskega prvenstva v Istanbulu, ki jo je osvojil v disciplini na 1500 metrov prosto. V njegovem vzorcu so namreč odkrili levometamfetamine.
Oglej si celoten članek

Mednarodna plavalna zveza (Fina) je danskemu plavalnemu zvezdniku Madsu Glaesnerju zaradi jemanja nedovoljenih poživil odvzela zlato medaljo, osvojeno lani na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na 1500 metrov prosto. Pri Glaesnerjnu so odkrili zlorabo levometamfetaminov.

Fina, ki je Glasenerju odvzela tudi bron iz nastopa na 400 prosto, je tekmovalca kaznovala tudi s trimesečnim suspenzom. Nov svetovni prvak na 1500 m prosto je tako postal Italijan Gregorio Paltrinieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.