Svetovni prvak izpadel v osmini finala

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu je Fili Flisar izpadel v osmini finala in na koncu osvojil 19. mesto.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na tekmi svetovnega pokala v Arosi izpadel v osmini finala v krosu, disciplini, v kateri je 25. januarja v Kreischbergu osvojil naslov svetovnega prvaka.

Flisar je v svoji skupini ciljno črto prečkal kot tretji za Švedom Victorjem Oehlingom Norbergom in Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom. Slednja sta na SP v Kreischbergu prav tako odlično nastopila, osvojila sta bron in srebro.

Norberg je tokrat prišel do finala in v bjem tudi zmagal ter tako prišel do svoje tretje zmage v svetovnem pokalu. na stopničke sta se uvrstila še Rus Sergej Ridzik in Francoz Bastien Midol. Slovenec Blaž Ogorelc je izpadel v kvalifikacijah z 38. dosežkom. Jutri bo na sporedu še ena tekma.

"Čeprav z 21. mestom nikakor ne morem biti zadovoljen, ni nobene panike, nobenega posebnega razočaranja. Čutil sem nekaj utrujenosti, še vedno imam telefone, sporočila in take stvari, a se ne bom pritoževal. Danes nisem bil pravi, vsekakor pa je bila že skupina takšna, da napredovanje ni bilo nekaj samoumevnega. Jaz sem sicer nekaj novega poskušal na startu, poskusil sem s tehniko brez porivanja, a se mi ni izšlo. Enkrat ti uspe, kot mi je v Kreischbergu, drugič ne, tako je, z novostmi je treba poskušati," zaradi rezultata ni bil posebej nezadovoljen svetovni prvak.

A njegovo razpoloženje je kvaril drug dogodek. Njegov prijatelj in partner pri treningu Čeh Tomaš Kraus je namreč hudo padel, tako da so ga morali odpeljati v bolnišnico. "To zame pomeni velik stres. Zlomil si je stegnenico in ima že danes zvečer operacijo. Težka poškodba, a bi bila lahko še hujša. Padec je bil grozljiv, mislili smo, da si je zlomil vse kosti, kar jih ima," je dejal Flisar, ki bo v soboto naredil vse, da bi izboljšal vtis. "Jutri bom imel nekoliko lažjo skupino, a ne lahko. Dva Rusa, tudi drugega na današnji tekmi Ridzika in Nemca Paula Eckerta, ki je bil na svetovnem prvenstvu tudi v finalu."

V ženski konkurenci je do zmage prišla Švicarka Fanny Smith pred Švedinjo Anno Holmlund in Francozinjo Ophelie David.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.