"Svetovni prvak, naš junak"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Plavalec Darko Đurić je v Montrealu osvojil dve zlati in eno srebrno kolajno. Navijači so ga v ponedeljek v Ljubljani pričakali z geslom "svetovni prvak, naš junak".
Oglej si celoten članek

Darko Đurić je v Montrealu, še vedno pod vtisi iz Londona, prvič nastopil v vlogi favorita. V svoji paradni disciplini 50 metrov delfin je upravičil vlogo favorita v zadnjih metrih finala, ko je prehitel Čeha Arnošta Petráčka. Po osvojeni zlati kolajni se je sprostil in izjemen uspeh ponovil v najprestižnejši disciplini 100 metrov prosto. Nekoliko nepričakovano je zlatima kolajnama dodal srebrno na 200 metrov prosto in s tem sklenil naporno, a izjemno uspešno sezono.

Plavalec iz Podbrezij si je takoj po končanem tekmovalnem delu privoščil nekaj oddiha: "Z Alešem Sečnikom in njegovim trenerjem smo se že pred prvenstvom dogovorili, da si bomo po tekmah vzeli nekaj dopusta. Tako daleč se ne potuje vsak dan, zato smo prvenstvo izkoristili tudi za enotedensko potovanje po Kanadi." Po končani sezoni bo nekaj časa užival tudi v domačem okolju, treninge pa bo spet začel sredi septembra.

Želi si še kolajne

Na začetku prihajajoče sezone namerava nastopati na slovenskih plavalnih mitingih, po novem letu pa pridejo na vrsto tudi mednarodna tekmovanja. "Naslednje leto si želim nastopiti na evropskem prvenstvu v dolgih bazenih. Za kakšno kolajno se bo treba spet potruditi, a to je odvisno tudi od poteka sezone," je dejal.

Paraolimpijske igre v Londonu so se končale šele pred enim letom, a 24-letni plavalec že načrtuje nastop na naslednjih igrah čez tri leta v Braziliji: "Paraolimpijske igre v Riu so dolgoročen cilj, počasi se bo začel tudi trenažni cikel. S trenerjem Borom Štrumbljem se bova pogovorila in zastavila cilje za paraolimpijske igre."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.