Svetovni prvak obležal na stezi, dirka prekinjena

Foto: Profimedia Francesco Bagnaia
Bagnaia po padcu v Barceloni v bolnišnici na dirkališču.
Oglej si celoten članek

Svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Francesco Bagnaia je v prvem krogu dirke v Barceloni grdo padel in so ga morali prepeljati na pregled v bolnišnico na dirkališču. Preizkušnjo za VN Katalonije so sicer zaradi njegovega in še prej padca štirih dirkačev prekinili z rdečo zastavo.

Prvi voznik Ducatija se je po startu, dirko je začel s prvega mesta, sicer izognil padcu sredi kolone, ko so v pesku končali štirje njegovi tekmeci, Alex Marquez, Enea Bastianini, Johann Zarco in Marco Bezzecchi. A je dva zavoja pozneje po zdrsu zadnjega kolesa grdo padel, po pristanku na stezi pa mu je eden od tekmecev zapeljal čez nogi.

Bagnaia, branilec naslova iz sezone 2022, vodi tudi v letošnjem skupnem seštevku, ima 260 točk, drugi je Španec Jorge Martin s 194.

Kako huda je poškodba, še ni znano. Tekmo so medtem izpeljali do konca, več o razpletu preberite tukaj

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:26 4. September 2023.

    Začuda tudi enega zloma nima,bravo,ker navijam zanj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.