Svetovni prvak umrl med reševanjem psa

Foto: Profimedia eric geboers
Žalostna vest za ljubitelje motokrosa.
Oglej si celoten članek

Svet motokrosa, še posebej pa belgijske ljubitelje tega športa, je pretresla novica o smrti nekdanjega svetovnega prvaka Erica Geboersa, ki je utonil med poskusom reševanja svojega psa.

Tragična nesreča se je zgodila v nedeljo zvečer na jezeru v bližini mesta Mol na severu države, ko je 55-letni nekdanji dirkač, po končani karieri pa uspešen vodja moštev in prireditelj dirk, med jadranjem skočil v vodo, da bi rešil svojega psa. A na površje ga ni bilo več, po dolgem iskanju pa so ga našli šele danes, poroča belgijska agencija Belga.

Geboers je bil zvezdnik motokrosa v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je prevladoval na svetovni sceni in postal prvi dirkač, ki je osvojil naslove v vseh treh takratnih razredih, do 125, 250 in 500 ccm. Skupno je osvojil pet naslovov svetovnega prvaka, zadnjega leta 1990 v najmočnejšem razredu, po končani karieri pa je postal vodja Suzukijeve ekipe, pozneje pa je bil eden glavnih pri izvedbi dirke v belgijskem Namurju in nazadnje v Lommelu, kjer zdaj potekajo belgijske preizkušnje svetovnega prvenstva.

S še dvema legendama belgijskega motokrosa Joelom Smetsom in Stefanom Evertsom je vodil tudi državni program za spodbujanje motokrosa pri mladih, pod njegovim vodstvom sta se v vrhunska dirkača razvila tudi Clement Desalle in Kevin Strijbos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:43 8. Maj 2018.

    Žalostno, da je utonil in žalostno, da ni vedel, da njegov ljubljenček v hladni vodi skoraj zagotovo plava precej bolje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.