Svetovni rekord na 200 metrov

Foto: Žurnal24 Tyson Gay kljub ravni stezi ni bil niti blizu rekordu Usaina Bolta na zaviti ste

Your browser doesn’t support HTML5 video

Ameriški sprinter Tyson Gay je zrušil 44 let star rekord v sprintu na 200 metrov, a na ravni stezi. Nov rekordni dosežek je 19,41 sekunde.
Oglej si celoten članek

Sprinta na 200 metrov na ravni stezi sicer Mednarodna atletska zveza (IAAF) ne priznava, a bo dosežek ameriškega sprinterja Tysona Gaya vseeno zapisan v zgodovino sprinta.

44 let star rekord Američana Tommija Smitha (19,5 sekunde) je popravil skoraj za desetinko in zdaj znaša 19,41 sekunde. "Bilo je neverjetno, zelo težko je bilo postaviti nov najboljši čas," je po rekordnem teku v Manchestru dejal Gay. Rekordni tek si je ogledal tudi Tommie Smith, ki je prvih 100 metrov pretekel v 9,58 sekunde, drugih sto pa v 9,53 sekunde. Uradni rekordni dosežek v teku na 200 metrov je v lasti Jamajčana Usaina Bolta, ki je razdaljo pretekel v sanjskih 19,19 sekunde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.