Svetovni rekord z napako

Foto: Epa adam peaty
Organizatorjem jo je zagodla ura.
Oglej si celoten članek

Prireditelji evropskega prvenstva v plavanju v Glasgowu so si privoščili nevsakdanjo napako z napravami za merjenjem časa in so morali zato naknadno popraviti v soboto dosežen rekord Britanca Adama Peatyja za desetinko sekunde.

Nov rekord na 100 m prsno namesto 57,00 sekunde zdaj znaša 57,10.

Tudi po korekciji časa je bil Peaty hitrejši od svojega starega rekorda z olimpijskih iger v Rio de Janeiru 2016, razlika pa zdaj znaša le tri stotinke. Zaradi napake pri merjenju časa so morali prireditelji popraviti dosežke na devetih sobotnih tekmah, je potrdila Evropska plavalna zveza (Len).

Foto: Epa adam peaty

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.