Izjemen niz Švice se nadaljuje

Foto: epa Srbija - Švica
Švicarska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Kaliningradu premagala Srbijo z 2:1 (0:1).
Oglej si celoten članek

Za Švico sta zadela Granit Xhaka v 52. in Xherdan Shaqiri v 90. minuti, za Srbe pa je bil uspešen Aleksandar Mitrović v peti minuti. Švica je na zadnjih 20-ih tekmah izgubila samo enkrat (niti enkrat na zadnjih osmih! Že pred tem je na prvi petkovi tekmi skupine E vodilna Brazilija v St. Peterburgu ugnala Kostariko.

Srbija je odlično začela tekmo in v peti minuti zagrozila prek Mitrovića, ko je streljal z glavo, Yann Sommer pa se je izkazal. Še v isti minuti pa je Mitrović dobil dvoboj s švicarskim vratarjem, potem ko je spet z glavo unovčil podajo Dušana Tadića z desne strani. V deseti minuti so prvič resneje streljali tudi Švicarji, ko je bil premalo natančen Blerim Džemaili. 

Skupina E Kostarika zdržala 90 minut proti Braziliji, nato pa ....

V 30. minuti je bil spet v priložnosti Džemaili, a je Vladimir Stojković njegov poskus iz bližine ustavil. Na drugi strani je v 37. minuti poskusil Tadić, a je bil Sommer na mestu. V 52. minuti je znova do strela z glavo prišel Mitrović, a je po kotu meril previsoko. Še v isti minuti pa so Švicarji izenačili, ko je Granit Xhaka prišel do strela z 20 metrov po odbiti žogi.

V 58. minuti so imeli Švicarji novo priložnost, ko se je Xherdan Shaqiri nenadoma odločil za strel malce z desne strani in oplazil nasprotno vratnico. Nekaj pozneje so Srbi zahtevali najstrožjo kazen, ko sta dva švicarska branilca v kazenskem prostoru v sendvič vzela Mitrovića in ga podrla, toda sodniki se niso odločili za strel z bele točke.

Skupina D Poraz Islandije za novo upanje Argentine

V 84. minuti je na drugi strani pri Švicarjih do strela v kazenskem prostoru prišel Mario Gavranović, Stojković pa je dobro posredoval. Dve minuti pred tem je srbski vratar izvrstno posredoval tudi po poskusu Breela Embola. V 90. minuti pa so Švicarji prišli do zmagovitega zadetka, ko je Shaqiri krenil v protinapad, bil hitrejši od srbskih branilcev in nato premagal še Stojkovića za 2:1.

Skupina E:

Kostarika : Srbija 0:1 (0:0)
Brazilija : Švica 1:1 (1:0)

Brazilija : Kostarika 2:0 (0:0)
Srbija : Švica 1:2 (1:0)

Srbija - Brazilija
Švica - Kostarika

Lestvica:

1. Brazilija 4
2. Švica 4
3. Srbija 3
4. Kostarika 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.