Švicarji napadali brez nabojev

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Švicarji so na zadnjem srečanju v skupini H le remizirali s Hondurasom (0:0), kar ni bilo dovolj, da bi napredovali v osmino finala. Švicarji so imeli premoč, ki pa ni obrodila sadov.
Oglej si celoten članek

Pred srečanjem je imel celo Honduras, sicer brez točk iz prvih dveh kol, teoretične možnosti za napredovanje v osmino finala. Pogoji pa so bili za srednjeameriške predstavnike zelo zahtevni: zmaga nad Švico, zmaga Čila nad evropskimi prvaki iz Španije in ob tem še izdatna razlika v zadetkih; pred tekmo so dobili tri gole, dali nobenega, Španci pa so ob enem prejetem zadetku dosegli dva. Realnejše možnosti so imeli Švicarji, ki so ugnali Špance (1:0) in izgubili s Čilom (0:1). Zmaga s Hondurasom z dvema zadetkoma bi jim zanesljivo prineslo nadaljevanje SP, zadostoval pa bi tudi že remi ob porazu Špancev.

Handuras je tekmo začel z željo, da doseže zadetek, zato so Švicarji le počasi vzpostavili ravnotežje. Tako je imel Eren Derdiyok v 17. minuti prvo pravo priložnost za zadetek, vendar je med padcem z glavo zgrešil gol Hondurasa. Agresivnejša igra je Švicarjem prinesla prevlado, Tranquillo Barnetta, na sredini igrišča je začel namesto Valona Behramija, ki je proti Čilu dobil rdeč karton, pa je delal vse več preglavic honduraški obrambi. Ta je ostala v prvem delu nepremagana, tudi po zaslugi nespretnega Blaiseja Nkufa, ki je v 45. minuti dobro podajo Derdiyoka skušal zaustaviti s prsmi, vendar se je žoga odbila daleč stran od njega, sicer bi bil na treh metrih od gola povsem sam.

Tudi v drugem delu je aktivneje začel Honduras, v 53. minuti je tako po podaji Edgarda Alvareza v najnevarnejši dotedanji akciji svoje ekipe David Suazo žogo z glavo poslal mimo gola. V tem obdobju igre so bili Švicarji nevarni v protinapadu; vratar Noel Valladares je v 60. minuti zaustavil oster strel Barnette z roba kazenskega prostora. Le tri minute pozneje je še nevarneje s podobnega položaja meril Derdiyok. Boj za zadetek se je vse bolj razplamtel, na švicarski strani je dodatno živahnost vnesel izkušeni Hakan Yakin.

Takoj po vstopu v igro Alexa Freija, najboljšega strelca švicarske ekipe, se je moral izkazati njegov soigralec in vratar Diego Benaglio, ki je preusmeril strel Alvareza. Branilec rimskega Lazia Stephan Lichtsteiner je, ponovno z roba kazenskega prostora, streljal, vendar v 81. minuti ostal brez svojega prvega reprezentančnega zadetka. Štiri minute pozneje se je švicarska mreža zatresla, vendar je bil Alvarez v nedovoljenem položaju. Obupni napadi Švicarjev v zadnjih minutah niso prinesli sadov, remi pa je bil ob zmagi Španije na drugi tekmi skupine premalo za osmino finala.

Na drugi tekmi v skupini H so Španci z 2:1 odpravili Čile. Obe ekipi pa sta se uvrstili v osmino finala. Španci se bodo tam pomerili s Portugalci, Čilenci pa z Brazilci.

SP, skupina H, tretje kolo:


Švica : Honduras 0:0

Španija : Čile 2:1 (2:0)
Villa (24), Iniesta (37); Millar (47)
RK: Estrada (38/Čile)

Lestvica: 1. Španija 6 točk, 2. Čile 6, 3. Švica 4, 4. Honduras 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.